Cum poti scapa de plata dobanzilor la carduri

Marti, 01 Iunie 2010, ora 10:24
3490 citiri
Cum poti scapa de plata dobanzilor la carduri
Foto: Arhiva

Romanii incep sa foloseasca din ce in ce mai des cardul, avand avatajul ca aduce un plus de lichiditati, iar cardul de credit il poate scuti pe posesor de plata dobanzilor.

Perioada de gratie reprezinta perioada pentru care nu este perceputa dobanda, aloarea cumparaturilor efectuate la comercianti trebuind sa fie rambursata integral pana la finele perioadei de gratie pentru evitarea perceperii dobanzii, potrivit Curentul.

Cele mai multe banci impun insa o suma minima de rambursat lunar, care reprezinta procent din creditul utilizat. Daca aceasta suma minima nu este returnata la timp banca va percepe, pe langa dobanda, penalitati, iar costul creditului va fi foarte ridicat.

Pentru utilizarea cat mai eficienta a cardului de credit, specialistii recomanda activarea acestuia astfel incat perioada de gratie sa se termine in apropierea zilei de salariu.

Totodata, este bine sa utilizati creditul astfel incat sa fie acoperit de perioada de gratie. Daca dispuneti de perioada de gratie pentru plati la comercianti, utilizati cardul in acest mod.

De preferat este insa sa nu consumati peste veniturile lunare. Desi cardurile de credit pun la dispozitia posesorilor sume mai ridicate, care pot varia de la trei pana la sase salarii lunare, este bine sa nu depasiti salariul, deoarece creditul este mai greu de acoperit.

Daca ati utilizat mai mult decat venitul lunar, specialistii recomanda sa depuneti banii disponibili, apoi ii retrageti si depuneti din nou, pana la acoperirea intregii sume. In acest fel va asigurati ca nu veti plati dobanda pentru creditul utilizat.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#plata dobanzi, #plata card, #dobanda carduri , #card