Ziare.com

Pleci in calatorie in strainatate? Vezi cum poti folosi cardul in siguranta

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 08:29

   

Pleci in calatorie in strainatate? Vezi cum poti folosi cardul in siguranta
Calatoriile sunt in general experiente placute, insa este important sa fiti pregatiti si pentru situatii neprevazute, precum pierderea portofelului, lipsa numerarului in moneda tarii in care calatoriti, rezervari incorecte sau neconfirmate.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) va da cateva sfaturi pentru evita situatiile neasteptate sau pentru a putea reactiona cat mai bine daca ele apar, atunci cand plecati in calatorie.

In primul rand este bine sa va informati din timp in legatura cu tara in care intentionati sa calatoriti si incercati sa-i cunoasteti cat mai bine istoria, cultura, obiceiurile si chiar si situatia politica.

In momentul in care ati decis sa plecati, este bine sa planificati un buget pentru calatorie si sa-l respectati. De asemenea, informati-va cu privire la cursul de schimb pentru moneda tarii pe care o veti vizita si asigurati-va ca nu a expirat data pana la care va puteti folosi cardurile de credit si debit.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Este important sa cunoasteti si suma maxima pe care o puteti retrage de la ATM pentru fiecare card pe care vreti sa il folositi. Este bine sa pastrati intr-un loc usor accesibil numarul de telefon de la serviciul de asistenta pentru clienti oferit de furnizorul cardului, lucru ce va va fi foarte folositor in cazul in care aveti probleme cu extragerea banilor.

Tot legat de carduri, ANPC recomada sa folositi cardul pentru achitarea cheltuielilor de calatorie, pentru ca, de cele mai multe ori, aveti incluse o serie de asigurari pentru calatorii, precum asigurari medicale, asigurari pentru bagaje sau pentru intarzierea avionului. Acestea va acopera cheltuielile neprevazute care apar daca se produce riscul asigurat, si astfel bugetul initial alocat calatoriei nu va fi afectat.

In cazul in care cardul va este furat sau il pierdeti, anuntati cat mai repede banca emitenta. Folositi-va cardul de credit pentru plata oricarui serviciu medical de urgenta de care ati avea nevoie pe durata calatoriei. In acest fel, suma alocata pentru calatorie nu va fi afectata de cheltuielile neprevazute.

InfoCons-www.protectia-consumatorilor este o organizatie financiar independenta, neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor. Revista auditata de Centrul pentru Consultanta, Consiliere, Informare, Teste Comparative, Studii si Cercetari in Domeniul Consumului. Pentru mai multe informatii, vizitati protectia-consumatorilor.ro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1717 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor