Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Portofelul digital, o mina de aur pentru companiile de carduri

Luni, 11 Martie 2013, ora 07:25
3290 citiri
Portofelul digital, o mina de aur pentru companiile de carduri
Foto: Popsci

Consumatorii ar putea renunta, la un moment dat, la cardurile bancare din plastic, dar nu vor abandona si companiile de carduri. De fapt, transferul de la un portofel din piele la unul electronic ar stimula cresterea unor firme precum Visa, Mastercard, Disover sau American Express.

Portofelul electronic, prin care pot fi salvate intr-un format digital cardurile de debit, credit sau tichetele cadou reprezinta subiectul de discutie principal in piata telefoniei mobile. Google, Apple, Microsoft, PayPal si companiile de telecomunicatii incearca sa-si asigure un rol pe acest segment.

Deocamdata, consumatorii au incredere in cardurile lor, prin urmare furnizorii de portofele digitale vor avea mult de muncit pentru a castiga clienti. Dar, in acelasi timp, poate fi o mina de aur pentru companiile de carduri, relateaza CNet.

"Este o oportunitate pentru noi. Ne va ajuta afacerea sa creasca in urmatorii 10, 20, 30 de ani, chiar mai rapid decat am crescut in deceniile trecute", a explicat Mario Shiliashki, vicepresedinte in cadrul Mastercard.

Shiliashki si alti experti cred ca zilele cardurilor din plastic sunt numarate, dar acestea nu vor disparea peste noapte. Companiile care furnizeaza portofele digitale trebuie sa ofere si motive destul de bune clientilor sa schimbe un obicei vechi de 50 de ani.

Unele companii de carduri au inceput deja sa experimenteze pe aceasta piata. American Express si Visa, de exemplu, si-au lansat propriile portofele digitale. De asemenea, companii din domeniul productiei de telefoane mobile, furnizorii de telecomunicatii, producatorii de software lucreaza impreuna pentru a imbunatatii acest gen de servicii.

Visa a anuntat, recent, un parteneriat cu Samsung, in vederea furnizarii de servicii prin intermediul tehnologiei NFC (near field communication), ce transforma smartphone-urile in portofele digitale.

La randul sau, Mastercard a prezentat solutia MasterPass, o suita de servicii prin care se faciliteaza furnizarea de portofele digitale.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#furnizori portofel digital, #portofel digital Visa, #Mastercard portofel digital , #card