Romania, pe locul 2 in topul fraudelor online

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 21:20
2003 citiri
Romania, pe locul 2 in topul fraudelor online
Foto: e-commercefacts.com

Romania se afla pe locul doi in clasamentul tentativelor de frauda online, dupa Statele Unite, conform unui studiu recent.

Cele mai multe persoane care au incercat sa sparga conturi bancare provin din Statele Unite (33%), Romania (24%), Italia (8%) si Marea Britanie (7%), se arata intr-un comunicat remis de ePayment si citat de Adevarul.

Tentative de acest gen au mai avut loc si in tari precum Franta, Brazilia, Spania, Germania sau Columbia.

Cardurile folosite pentru incercarile de furt online sunt emise din Statele Unite (38%), Romania (21%), Italia (10%), Marea Britanie (10%).

"Tentativele de frauda la plata online in magazinele care lucreaza cu platforma de comert electronic ePayment au fost in 2011 mai putine cu 15% fata de anul anterior. In fiecare luna au fost identificate in medie 400 de tentative de frauda", arata reprezentantii ePayment.

Cei care au incercat sa fraudeze online si-au indreptat atentia catre telecom (41%), servicii turistice (22%) si alte servicii (13%).

Cele mai putin predispuse domenii la incercarile de fraudare au fost retail IT&C, divertisment si plata de utilitati, aceste domenii inregistrand intre 1% si 4% din totalul incercarilor de frauda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#fraude online, #fraude Internet, #comert online , #card