Romanii vor putea plati taxele cu cardul: Primul pas facut de MasterCard

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 13:03
2331 citiri
Romanii vor putea plati taxele cu cardul: Primul pas facut de MasterCard

MasterCard Romania a inceput demersurile pentru inceperea procedurilor de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al platilor electronice cu cardurile companiei, ceea ce reprezinta primul pas pentru ca romanii sa isi poata plati taxele si impozitele cu cardurile din martie 2015.

MasterCard a fost prima companie de plati care a comunicat Ministerului Finantelor Publice disponibilitatea pentru licentierea Trezoreriei Statului ca acceptator, in conditiile solicitate, licentierea directa a Trezoreriei putand deveni, astfel, o premiera mondiala, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

"MasterCard a antrenat de multa vreme fonduri si eforturi in incercarea de a gasi o modalitate simpla si confortabila prin care contribuabilii posesori de carduri sa-si poata plati taxele si impozitele, absolut gratuit", a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru Romania in cadrul MasterCard.

"O vreme, singura solutie disponibila a fost ghiseul.ro. Proiectul actual, care permite licentierea directa a Trezoreriei Statului si atasarea unei solutii de plata la Spatiul Virtual Privat este, de fapt,solutia optima pe care o cautam, atat pentru contribuabili, cat si pentru stat. Ea permite posesorilor de carduri MasterCard si Maestro sa-si plateasca nu unele taxe, ci toate taxele si impozitele, de oriunde din tara ar decurge acestea, intr-un singur loc, printr-o singura solutie de plata", a adaugat acesta.

MasterCard a anuntat ca va depune documentatia necesara pentru licentierea Trezoreriei si va incepe demersurile in cadrul organizatiei pentru tratarea intregului proces cu prioritate.

"Cu aceasta formula, in care Trezoreria Statului este acceptator, iar contribuabilul poate vizualiza si plati tot ce datoreaza statului intr-un singur loc, vom dispune de varianta cea mai simpla, mai sigura, mai confortabila si mai directa de a ne plati taxele. Pentru stat, aceasta inseamna o colectare mai rapida si mai eficienta, pentru contribuabil inseamna economii de timp si efort atat de mari, incat sunt greu de cuantificat", a punctat Cosmin Vladimirescu.

Procedurile de licentiere si implementare pot dura, conform declaratiilor Ministerului Finantelor Publice, intre 6 si 12 luni. MasterCard isi propune ca termen de finalizare a procedurilor de licentiere si implementare a solutiei de plata online luna martie a anului viitor, termen de plata pentru multe dintre obligatiile fiscale ale contribuabililor.

Persoanele fizice vor putea plati cu cardul, online si la terminalele Trezoreriei, impozitele si taxele administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii publice, din 2015, conform unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern.

C.P.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...