Cum a fost scos la vânzare din greșeală cel mai mare resort de golf din România. Cine a realizat investiția de 15 milioane de euro inaugurată de Klaus Iohannis FOTO

Autor: N.G.
Marti, 17 August 2021, ora 03:05
12075 citiri
Cum a fost scos la vânzare din greșeală cel mai mare resort de golf din România. Cine a realizat investiția de 15 milioane de euro inaugurată de Klaus Iohannis FOTO
Resortul cuprinde un teren de golf precum și spații de cazare. Foto: Theodora Golf Club

Cel mai mare resort de golf din România, construit cu 15 milioane de euro la Ciugud de un important om de afaceri, a fost scos la vânzare din greșeală. Eroarea majoră aparține celebrei case de licitații Sotheby’s.

Theodora Golf Club din Teleac, proprietate a omului de afaceri Ioan Popa, managerul companiei Transavia, liderul pieței cărnii de pasăre din România, a apărut pe site-ul Sotheby’s la secțiunea vânzări, vineri, 13 august 2021.

Preţul de vânzare al resortului putea fi aflat doar la cerinţa unui potenţial cumpărător. Clubul de golf a fost listat, de asemenea, pe una dintre cele mai importante pagini de vânzare în materie de proprietăţi de lux a ziarului ”The Financial Times”.

În arhiva google se păstrează anunțul privind vânzarea resortului

Luni, 16 august, reprezentanții companiei Transavia au precizat că listarea la vânzare a clubului de golf a fost o greșeală. ”Resortul Theodora Golf Club nu a fost şi nu este scos la vânzare. Includerea acestuia în catalogul Sotheby’s în această secţiune este o eroare, colaborarea cu ei fiind de alt tip, orientată către dezvoltare şi proiecte de investiţii, şi nu pe zona de vânzare. Am semnalat eroarea şi către Sotheby’s care au remediat-o în catalog”, au transmis reprezentanţii Theodora Golf Club.

Anunțul de pe site-ul Sotheby’s

Theodora Golf Club aparţine celui mai bogat om din Alba, omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia, liderul naţional de pe piaţa cărnii de pasăre. În 2017, când s-a finalizat investiţia, acesta a precizat că investiția s-a ridicat la 15 milioane de euro. La evenimentul de inaugurare a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

De curând, Theodora Golf Club din Alba a obţinut distincţia Best Golf Hotel din partea International Hospitality Awards, în cadrul unei gale desfăşurate la Kiev. Resortul de la

Ciugud poziţionează România pe harta internaţională a golfului, principala atracţie a complexului fiind terenul de golf, cu o suprafaţă de 56 ha, cel mai mare teren din ţară.

Theodora Golf Club este situat la 10 minute cu maşina faţă de Alba Iulia, fiind o destinaţie de interes pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 şi 2 ore.

„Este un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf. Complexul îşi propune să devină o destinaţie pe harta turismului românesc şi să crească potenţialul turistic al zonei, la nivel naţional şi internaţional datorită poziţionării sale excelente, chiar în inima ţării, în una dintre cele mai valoroase zone româneşti. Theodora Golf Club este o atracţie unică în ţară şi în lume, ce se remarcă în toate serviciile şi facilităţile sale prin atenţia la detalii, oferind o experinţă de relaxare complexă”, spunea, la inaugurarea din 2017, Ioan Popa.

Destinaţia turistică deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă. De asemenea, dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Activitatea resortului a fost afectată negativ de pandemie, anul trecut nefiind organizat niciun turneu. În 2021 sunt programate 20 de evenimente competiţionale de golf.

Proiectul din localitatea Teleac şi-a propus să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în ţările occidentale. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf are cel mai lung parcurs din Europa–PAR 6, de 735 de metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#teren golf, #transavia, #Theodora, #teleac, #ciugud, #vanzare, #eroare, #Sotheby s , #Ciugud