Ziare.com

De unde fac rost de bani bancile, cand nu mai acorda credite?

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 08:25

   

De unde fac rost de bani bancile, cand nu mai acorda credite?
Intr-un context economic aflat sub semnul intrebarii, bancile de pe piata romaneasca au preferat sa inghete creditarea de mai bine de un an si au inceput sa caute surse alternative de venituri.

Bancile apeleaza la actualii clienti pentru a-si rotunji veniturile, pe care ii "taxeaza" prin introducerea unor noi comisioane sau prin majorarea celor deja existente. Care sunt aceste comisioane? Comisioane pentru plata in monede, comisioane de deschidere a contului, de administrare, de administrarea contului in conservare, de inchidere a contului, de depunere de numerar.

Totodata, romanii care au conturi curente deschise, dar care sunt inactive, trebuie sa plateasca totusi un comision lunar de cativa lei.

De exemplu, Bancpost aplica un comision de administrare cont curent inactiv atasat contului de depozit de maximum 10 lei/luna, iar Leumi Bank solicita o taxa de 25 lei/luna. Comisionul pentru plata in numerar este de 10% la Leumi Bank si de 3% la Bancpost, potrivit Romania Libera.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

BCR solicita la depunerea de numerar la ghiseu un comision de 1 leu, iar depunerea de bani in conturile altor persoane se taxeaza de la 4 lei pana la 10 lei. La randul sau, Millennium Bank percepe o taxa de 3 euro pentru depunerile mai mici sau echivalente cu suma de 500 de euro.

Si Credit Europe Bank cere clientilor care fac depuneri in numerar la ghiseu un comision de 0,1%. La Raiffeisen Bank, la depunerile prin ordine de plata, banca cere comisioane cuprinse intre 3 si 7 lei. Volksbank percepe un comision de deschidere de cont curent de 3,5 lei.

Desi modificarea dobanzilor si comisioanelor se pot face numai cu acordul clientilor, bancile "uita" uneori sa faca acest lucru. Asa ca mai multi clienti ai bancilor de pe piata autohtona au reclamat la ANPC ca bancile nu au specificat clar ce comisioane sunt obligati sa plateasca, ca rata la credit a fost majorata fara un anunt prealabil sau ca dobanzile au crescut peste noapte fara nici o avertizare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3245 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BANCILE

....sunt principalele vinovate pentru situatia in care ne aflam. Ei fac ceea ce stiu: sa ia bani. Pentru ei notiunea demunca nu e similara cu crearea de valoare adaugata ci cu procente din banii celor care muncesc. Adauga comisioane, creand valori artificiale, fara acoperire. Generatoare, ciclic, de crize. Atata timp cat guvernele isi dau populatiile legate pe mana rechinilor bancari, alternativa nu exista. Decat calea individuala a fiecaruia. Scoateti din calcul interferenta bancilor in viata voastra si limitati-va strict la ceea ce va puteti permite.

 

 

STATUL ESTE CEL MAI BUN CLIENT AL BANCILOR.DIN JEFUIREA STATULUI ROMAN SI-AU FACUT SI ISI FAC BANII!RESTUL E...MIZILIC

Va inselatzi amarnic. bancile nu mai dau credite agentilor economici fiindca si-au gasit alti clienti. Mai siguri si care pot fi lesne jecmanitzi. Ei sunt Statul Roman si administratiile locale.E cu mult mai porfitabil decat sa umble dupa nea' Ilie sa recupereze un credit neperformant sau dupa "La Vasile"s.r.l.

 

 

Ce nu place bancilor.

Oamenii independenti financiar.

 

 

Se imprumuta si intre ele

Daca ma pun sa va citesc din lege ce au voie sa faca ele si ce nu aveti voi nici nu ma ve-ti crede.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor