Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Predai cheia casei si ai scapat de credit: Proiectul a fost adoptat de Camera Deputatilor

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 14:15
2973 citiri
Predai cheia casei si ai scapat de credit: Proiectul a fost adoptat de Camera Deputatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul de lege care permite romanilor cu credite imobiliare sa predea locuinta bancii si sa scape de rate a fost adoptata, miercuri, de Camera Deputatilor, care este for decizional.

Actul normativ a trecut cu 233 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere, informeaza Digi 24.

Ramane de vazut daca va fi atacata la Curtea Constitutionala, asa cum au dat de inteles bancherii, care sunt nemultumiti de masura. In caz contrar, va fi trimisa spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis, care are doua posibilitati: fie sa o trimita inapoi in Parlament, spre reexaminare, fie sa isi dea acordul in forma actuala, fara modificari.

Legea nu aparea pe ordinea de zi publicata miercuri pe site-ul Camerei Deputatilor.

Predai cheia casei si ai scapat de credit: Proiectul a fost aprobat de deputatii juristi - Ce urmeaza

Initiatorul masurii, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat ca proiectul vine in ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot sa-si plateasca ratele la banca pentru ca salariile lor sunt mai mici decat erau cand au contractat imprumutul.

Anterior, Nicolae Cinteza, directorul diviziei de supraveghere de la Banca Nationala a Romaniei, a sustinut ca nu este de acord cu aceasta masura, pentru ca ii ajuta pe cei care au luat credite imobiliare in scop speculativ si ar putea provoca falimentul unei banci.

In replica, deputatul Daniel Zamfir a contracarat afirmatiile oficialului BNR, precizand ca locuinta reprezinta bunul cel mai de pret pentru romani, asa ca acestia nu renunta cu una cu doua la un imobil. In consecinta, cei ce vor apela la masura vor fi doar aceia care se afla intr-o situatie financiara precara, a sustinut deputatul liberal.

Debitorii care vor vrea sa beneficieze de aceasta lege vor notifica banca de faptul ca vor sa renunte la locuinta, iar in 15 zile va fi trimisa darea in plata. Totul se va face la notar, iar institutia financiara nu are voie sa refuze o astfel de cerere, potrivit lui Daniel Zamfir.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#casa credit imobiliar, #banci credit imobiliar, #banci casa credit , #credit imobiliar