A ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei dupa un credit de 900

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 08:10
5507 citiri
A ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei dupa un credit de 900

Atentie la creditul cu buletinul! Imprumutul obtinut in baza unui card de credit emis de Institutii Financiare Nebancare este extrem de costisitor, iar fiecare intarziere cat de mica la plata atrage dupa sine alte taxe impovaratoare.

Daca detinatorul cardului intarzie mai mult de 18 zile cu plata ratei, va achita nu doar comisionul de penalizare, ci si alte costuri suplimentare, care provin din depasirea liniei de credit, informeaza Capital.

Revista ofera cateva exemple de clienti patiti ai acestor IFN-uri. Un barat a cumparat, acum doi ani, electronice de 3.300 de lei Timp de doi ani, a achitat in total 1.700 de lei, pentru ca apoi sa constate ca mai are de plata "doar" 4.120 de lei din cauza unor depasiri ale limitei de credit.

O femeie din Capitala a ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei pentru o masina de spalat cumparata cu 900 de lei. Dupa doi ani in care a platit ratele cu unele intarzieri, a aflat ca mai are de dat 3.000 de lei. A cerut sa achite integral creditul in sase luni, rata crescand astfel de la 12 lei, la 150 de lei. Dupa alte doua luni, datoria a urcat la 3.700 lei, iar cand a cerut o noua prelungire a termenului de rambursare la 6 luni i s-a spus ca rata va creste la 300 de lei lunar. A refuzat sa mai plateasca, datoria a ajuns la 8.000 de lei, motiv pentru care va da IFN-ul in judecata.

Reprezentantii EFG Retail Services, emitentul cardului Euroline, explica de unde apar aceste sume fabuloase.

Daca ai intarziat o data, compania aplica un comision de penalizare de 45 de lei pe luna. "Neachitarea la timp a sumelor datorate duce la inregistrarea in cont a comisioanelor de plata intarziata. In plus, neachitarea sumelor datorate si adaugarea comisioanelor de intarziere a platii pot duce la depasirea limitei de credit acordate", noteaza reprezentantii EFG.

Penalizarile merg si mai departe: "depasirea limitei de credit acordate este sanctionata prin perceperea unui comision calculat in functie de valoarea depasirii limitei de creditare aferenta fiecarei luni. Comisionul reprezinta o cota de 5% din aceasta depasire (depasirea limitei de credit se calculeaza ca diferenta intre suma datorata la data emiterii extrasului si limita de creditare acordata)".

Mai clar, aplicarea comisionului de intarziere conduce la plata unei dobanzi penalizatoare care provoaca depasirea limitei de credit, fapt care conduce, la randu-i, la adaugarea altor dobanzi si comisioane.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...
Comentarii
Marin din Oradea
rank 1
FINANCIARI NEBANCARI:DOMNII FURACHE,ABUZESCU,LACOMESCU,BURTACHE SI SMENACHE