Ai salariul de 850 de lei. Ce banca iti mai da credit la acesti bani?

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 04 Martie 2011, ora 12:21
29950 citiri
Ai salariul de 850 de lei. Ce banca iti mai da credit la acesti bani?
Foto: mortgages-loans-link-exchange.co.uk

Micsorarea salariilor, dar si reticenta de care au dat dovada bancile in a mai acorda imprumuturi au facut ca, in ultimii doi ani, procesul de creditare sa fie unul aproape inexistent.

Desi unele banci au ridicat acum pragul pentru venitul minim pe care un viitor debitor ar trebui sa-l aiba pentru a se putea imprumuta, inca mai puteti lua credite de o valoare mica, daca aveti un salariu de 850 de lei.

Ziare.com a analizat cateva oferte de credite pentru nevoi personale, in euro, de la mai multe banci, pentru a vedea ce suma maxima puteti accesa pe o perioada maxima de 5 ani, daca aveti venitul mai sus mentionat.

Potrivit criteriilor alese, o prima oferta care ar putea atrage, prezentata de Infobancare.ro, vine de la banca C.R Firenze, de unde puteti lua maxim 2.442 euro. La un DAE de 16,72% veti avea o rata medie lunara de 57 de euro. Pana la finalul contractului veti avea de returnat 3.454 de euro.

In cazul acestui creditor, gradul maxim de indatorare este de 30%. Desi nu se plateste un comision de rambursare anticipata, exista unul de 50 de euro pentru analiza dosarului. Pe langa acesta, mai este si comisionul lunar de administrare a contului care valoreaza 0,3% din sold.

Creditul cere si o asigurare de viata facuta numai la un asigurator agreat de banca. O alta conditie pentru a accesa creditul este sa aveti minim 3 luni de munca la actualul anagajator si minim 12 luni pe cartea de munca.

Credit cu 25 de euro mai mare

ProCredit Bank vine si ea cu o oferta, insa nu cu mult mai mare. Imprumutul maxim pe care-l puteti lua de aici este cu 25 de euro mai mare decat precedentul. Rata, in schimb, este cu 3 euro mai mare decat la prima oferta, iar DAE ajunge la 18,30%.

Daca C.R Firenze ofera o dobanda variabila, ProCredit vine cu una fixa. Pentru acest produs comisioanele de rambursare anticipate sunt conform OUG 50/2010, adica 1% daca perioada dintre data rambursarii anticipate si data incheierii contractului de credit este mai mare de 1 an si 0,5% daca perioada dintre data rambursarii anticipate si data incheierii contractului de credit este mai mica de 1 an.

Comisionul de analiza a dosarului este de 2% din credit. Banca mai are un comision de 1%, daca vreti sa va schimbati clauzele contractuale.

Un credit ceva mai consistent

Cu o oferta mult mai buna vin cei de la OTP Bank. Aici imprumutul este mai mare, poate si din cauza gradului de indatorare care este de maxim 40%. Banca ungara poate sa va puna la dispozitie o suma de cel mult 3.320 de euro.

DAE ajunge la 14,66%, iar rata la aproape 74 de euro. OTP considera rambursare anticipata orice plata care depaseste minim 3 rate, desi comisionul este zero in acest caz.

Exista si un comision de analiza a dosarului, care este ceva mai mare decat la ofertele precedente, de 2,9% din credit. Cel de administrare ajunge sa fie 0,4 procente din sold, platite lunar. Daca vreti sa schimbati vreo clauza in contract, asta va va costa 100 de lei, platibili o singura data.

Pentru ca se simte generoasa, banca ofera gratuit clientului o asigurare pentru risc de deces pe perioada de creditare. Potrivit infobancare.ro, venitul minim de care aveti nevoie pentru a accesa acest tip de credit este de 350 de lei.

Bancile mari nu prea se inghesuie cu oferte

Banca Italo Romena da, pentru venitul mai sus mentionat, o suma de 3.250 de euro, dar are un DAE urias, de 26,50%. Rata la aceasta banca este de 90 de euro. Creditorul are si cel mai mare comision de administrare, 0,75% platibil lunar.

Raiffeisen Bank este prima banca mai mare ce se apropie de cerintele noastre, totodata ea avand si cea mai mare oferta, peste 4.000 de euro, dati la un DAE de 16,70%. Rata rambursata lunar ajunge la 93 de euro.

Comisionul de analiza a dosarului este, de asemenea, mare, de 3% din credit, in timp ce comisionul de administrare ajunge la 0,39% din sold, platit lunar.

Alpha Bank va poate oferi 3.700 de euro si un DAE de 22,15%. Rata, in cazul grecilor, este de aproape 95%. Comisioanele percepute sunt foarte apropiate de cele ale Raiffeisen, in unele cazuri chiar mai mici. Toate aceste ultime trei banci au un grad maxim de indatorare de 50%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#credit nevoi personale, #venit lunar lei , #credit
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Ai salariul de 850 de lei. Ce banca iti mai da credit la acesti bani?
Poza Dyana
Dyana
rank 5
La 850 de lei venituri nu-ti da credit decat o banca sinucigasa sau care urmareste de la bun inceput sa-ti execute garantia