Ziare.com

Banca sau IFN? Afla cine iti da cel mai avantajos credit

de Paul Barbu, Redactor
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 12:37

   

Banca sau IFN? Afla cine iti da cel mai avantajos credit
Competitia pe segmentul creditelor mici a dat mare avantaj, in acesti ultimi ani, institutiilor financiare nebancare (IFN), acestea nefiind atat de restrictive precum bancile cand vine vorba de acordarea imprumuturilor.

In aceasta lupta pentru creditarea populatiei, ambele parti au avantaje si dezavantaje. Asa ca Ziare.com a calculat, pentru dumneavoastra, cine ofera cel mai bun credit de 2.000 de lei, din punct de vedere al ratelor. Imprumutul este calculat pentru o perioada de 12 luni.

Spre exemplu, in cazul Provident, creditul este unul dintre cele mai scumpe, dar asta din cauza ca acestia sunt specializati pe imprumuturi de scurta durata, chiar pentru sume mici, modelul englezesc fiind implementat cu succes si la noi.

Diferenta dintre aceasta oferta si altele (de mai jos) este ca Provident cere ca rata sa fie platita saptamanal, nu lunar.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In cazul creditului de 2.000 de lei, calculatorul de pe site-ul IFN-ului ne-a dat ca perioada de creditare - 56 de saptamani (14 luni). Rata saptamanala va fi de 48,50 de lei (194 lei/luna). Avantajul este ca nu va trebui sa mergeti sa stati la cozi pentru a o plati, ci sunt agenti specializati, care vin la dumneavoastra acasa pentru a incasa rata. Au si serviciu care permite plata ratei prin expedierea banilor in conturile Provident.

In cazul de fata, DAE este de 80,42%, de 3-4 ori mai mare decat in restul exemplelor pe care le vom da. Astfel, costurile totale pentru credit se ridica la 715 lei. Chiar daca vreti sa platiti creditul inainte, suma rambursata va fi tot cea pe care ati urma sa o dati la finalul contractului.

Marele avantaj al acestui credit este ca il puteti lua in 2-3 zile.

Patria Credit

Pentru cei 2.000 de lei imprumutati, Patria Credit va cere o rata lunara da 198 de lei, timp de un an. Pe site-ul firmei se mentioneaza ca DAE este 39.70%, dar calculat pentru un credit in valoare de 10.000 lei acordat pe 36 luni. Pentru o perioada si suma mai mici, DAE este mai mare.

Daca vreti sa accesati un astfel de imprumut, aveti nevoie de actul de identitate (CI/BI), dar si documente doveditoare ale veniturilor (veniturile luate in considerare sunt cele din salarii, pensii, drepturi de autor, chirii, dividende, din activitati liberale si comerciale etc.). Pentru salariati, se cere adeverinta de venit, carte/contract de munca, fisa fiscala pentru anul anterior.

Bancile: DAE mai mic, asteptare mai lunga

Daca ne uitam la banci, diferenta este clara. Aici procesarea documenteleor dureaza ceva mai mult decat la IFN-uri, chiar daca, in ultima vreme, exista unele banci care se lauda ca aproba creditul in 24 de ore.

In cazul OTP Bank, un credit de 2.000 de lei ar veni cu o rata lunara de 179 de lei. Aici DAE este de 14,99%, dupa cum arata calculatorul bancii, iar, pana la finalul perioadei de creditare, veti fi rambursat 2.155 de lei.

Daca ne uitam pe site-ul CEC Bank, prima rata pentru un credit de aceeasi valoare ar fi de 181 de lei. Dupa un an de contract veti fi avut de dat 2.139 de lei. Cu toate acestea, sumele s-ar putea sa fie ceva mai mari in cazul CEC Bank, pentru ca nu stim la ce valoare ajunge DAE.

Toate ratele de mai sus le-am calculat pentru un venit lunar de 1.000 de lei.

Citeste mai multe despre credit nevoi personale IFN Banca
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5205 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Afla cine iti da cel mai ---"

Dar inainte vezi de unde-l platesti inapoi :-D
Sau fa-te GREC ca tzi-l platesc nemtii.

 

bancile

bancile sunt mai avantajoase. IFN-urile isi permit mult mai multe magarii prin intermediul contractelor, desi nici cu bancile nu stam bine.

In fine, costurile sunt mai mici la banci.


http://humulus-lupulus-puls.blogspot.com/

 

credt

Experienta ne arata, ca cei mai seriosi creditori raman, tot camatarii.

 

Credite la banci

Cele mai mici dobanzi la creditele pt. nevoi personale fara ipoteca sunt pt. studenti si pensionari cu dobanda de 7%-8% dar mai sunt comisioane si dobanda fiind variabila la unele banci poate creste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor