Articol citit de 6553 ori
pai, schimbarile "necinstite" ale contractelor cu bancile
au fost determinate de fluctuatiile forintului fata de monedele straine?
Si sunt bancile oare vinovate in acest caz?
...oricum sunt problemele lor....
Dar daca forintul se aprecia?
Era bine pentru datornici. Atunci nu-i mai forta nimeni sa dea bani bancilor?
Pe cand si in Romania,
asemenea legi ? In Romania clientul este jefuit de banci,iar statul nu intervine si nu protejeaza clientul ci banca. Este o politica gresita,dar in Romania se poate,fiindca romanul inghite orice,pana intr-o zi ,cand ultimul bancher va fi spanzurat cu matul sau . Atunci si numai atunci, bancile vor aplica legi si reglementari bancare ,care sa fie si in favoarea clientului nu numai a bancilor.
Bancile au transferat toate pierderile de criza, numai la debitori!
Bancile straine au dat bani cu duiumul, ca sa faca profit, iar cind a venit criza, au trensferat toate pierderile (datorate crizei) la debitori, desi sistemul bancar este (in ansamblul sau) vinovat de producerea crizei.In plus,i-a inselat pe depunatori prin schimbarea conditiilor contractuale, in timpul derularii acestora.
Este firesc, ca pierderile sa fie suportate si de banci, iar nu doar de clientul-debitor, care dupa ce a "imbogatit" bancile ani de zile, la criza sa fie dat afara din casa ori sa i se confiste bunurile din casa!
Populatia Ungariei trebuie protejata de dezastrele produse de bancile straine, care se pling de pierderile care li se datoreaza in totalitate.Daca cumva bancile straine pleaca, Ungaria are ca alternativa sa-si faca propriile banci, ca inceput al reconstructiei economice, industriale si agricole a tarii si "eliberarii" de taxele capitalului bancar strain.Acestia sint pasii firesti pentru a scapa din starea de colonia a UE, pentru tari ca Ungaria sau Romania.
Bancherii sunt niste camatari fara scrupule.
Dar nu este vina lor ca s-a devalorizat forintul, ci a guvernului Orban.
Credit Neperformant
Nu am inteles ghilimelele termenului "necinstite" in articol. Bancile au suplimentat aproape orice credit cu tot felul de comisioane aiuristice. Probabil si angajatii ar trebui sa-si treaca si ei in contractele colective de munca niste sporuri cu motivatii la fel de naucitoare, ca sa fim "fifty/fifty", sau bara-bara in limbaj bancaro-tziganesc-dambovitzean. Am fost nevoit sa-mi lichidez absolut toate conturile din RSR, avand komisioanele prin care un cont in lei, fara card, necitibil pe internet, solicita mirabolanta suma de 150 RON/an. Dupa mai bine de 14 ani de colaborare am primit totusi un telefon de multumire-invitatie la bnaca sa rediscutam.Evident am refuzat.
Frumoase comentarii pe aici...
Mai ales cele făcute de cei incrincenați contra băncilor - unii pe bună dreptate, alții din elan socialist - care laudă orice măsură indiferent cit de stupid-populistă e... Căci măsurile tov. Orban sint și stupide și populiste - să declari că un contract e necinstit fiindcă s-a devalorizat moneda țării e dincolo de orice raționament normal.
Băncile au alte bube pe cap; asta cu devalorizarea monedei e a guvernelor. Așa că domnu' Orban ar trebui să dea paralele inapoi...
LA NOI, CAND?
Cand vom avea o conducerea a Romaniei care sa negocieze, la sange, contractele in slujba cetateanului roman? Orban se gandeste la propriul popor! Ponta ce face? La cine se gandeste? Ponta, in loc sa-i dea, ii ia propriului popor, si ultimul banut, doar-doar l-or prefera companiile multinationale si ni-l vor aseza varf de JAF, in continuare!