Ziare.com

Bancile nu mai au voie sa ia bani din conturile restantierilor

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 17:09

   

Bancile nu mai au voie sa ia bani din conturile restantierilor
Deputatii din Comisia de buget-finante au decis sa interzica introducerea in contractele de credit a clauzelor prin care creditorul poate debita conturile de depozit (chiar neajunse la termen) ale consumatorului in caz de neplata, cu exceptia depozitelor colaterale.

Amendamentul, adus articolului 40 din OUG 50/2010, a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Membrii comisiei continua, miercuri, dezbaterile la OUG 50/2010, intentia lor fiind aceea de a le finaliza, in contextul in care, in urma cu doua zile, presedintii celor doua Camere au primit o scrisoare din partea presedintelui Traian Basescu prin care se solicita Parlamentului adoptarea in regim de urgenta a celor patru proiecte ce reprezinta conditionalitati pentru accesarea transei din ianuarie de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, respectiv Legea bugetului, Legea pensiilor, Legea salarizarii unitare in sistemul bugetar si Legea de adoptare a OUG 50/2010. Aceasta lege trebuie sa fie adoptata de Parlament pana la sfarsitul sesiunii.

De asemenea, un alt amendament adoptat in unanimitate, tot la articolul 40, stipuleaza interzicerea introducerii in contractele de credit a clauzelor prin care creditorul poate declara scadent anticipat creditul in cazul in care consumatorul nu si-a indeplinit obligatiile conform altor contracte de credit incheiate cu alti creditori sau celor incheiate cu alti creditori.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

La acelasi articol, deputatii au mai aprobat un amendament prin care se interzice introducerea in contractele de credit a clauzelor prin care creditorul impune consumatorului incheierea contractului de asigurare a bunurilor aduse in garantie cu o societate agreata de banca.

Si acest amendament a fost adoptat in unanimitate.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2157 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

romani uniti-va

faceti greva nu mai platiti ratele la credite pana nu se aplica oug si la creditele aflate in derulare. credeti ca avocatii vostri vor castiga . asta numai daca dictatorul basescu accepta sa castigati

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor