BCE a dat semnalul: Creditul in euro se scumpeste

Joi, 19 Mai 2011, ora 23:33
1341 citiri
BCE a dat semnalul: Creditul in euro se scumpeste

Jurgen Stark, membru al comitetului executiv al Bancii Centrale Europene, spune ca nu mai este nevoie de stimuli economici si monetari pentru zona euro.

Revenirea economica din este una stabila si, sub presiunea inflatiei, BCE este asteptata sa creasca dobanda cheie in iulie. Stark, caruia ii este atribuit titlul neoficial de economist-sef al BCE, spune ca economia zonei euro inregistreaza o crestere puternica, in special Germania, scrie MONEY.ro.

"Recuperarea economica din zona euro a fost una sustinuta si a a devenit una mai extinsa", a declarat neamtul Stark la o conferinta organizata de guvernul grec si The Economist.

Economia Germaniei a crescut uimitor cu 1,5% in primele trei luni ale anului, fata T4 2010 si cu 4,8% fata de T1 2010, iar Franta a inregistrat una avans de 1% fata de T4 2010 si de 2,2% fata de T1 2010. O alta mare economie a Europei, Italia a raportat o crestere a PIB de doar 0,1% fata de T4 2010 si de 1% fata de T1 2010.

Portugalia, Grecia si Irlanda sunt in continuare in recesiune, iar o inasprire a politicilor monetare ar putea ingreuna situatia celor trei tari afectate de mari probleme fiscale. Citeste mai multe despre BCE a dat semnalul: Creditul in euro se scumpeste pe Money.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#bani credit, #credit BCE, #scumpire credite euro , #credit