Bilant la conversia creditelor in franci elvetieni: Cati clienti au acceptat conditiile la OTP Bank

Miercuri, 17 August 2016, ora 14:41
2920 citiri
Bilant la conversia creditelor in franci elvetieni: Cati clienti au acceptat conditiile la OTP Bank
Foto: Galleryhip.com

Peste 7.000 de clienti ai OTP Bank Romania, reprezentand 72% din totalul celor cu credite in moneda elvetiana luate in perioada de boom economic, au acceptat oferta de conversie in lei, anunta banca cu actionariat maghiar.

Discounturile propuse clientilor care au ales conversia au reprezentat pentru banca un efort financiar de 425 milioane lei (95 milioane euro).

Un numar de 879 de contracte de creditare implicate in litigii cu banca au fost convertite, disputele dintre cele doua parti fiind incheiate in mod amiabil, potrivit reprezentantilor bancii.

"In plus, instanta a stabilit 386 de decizii finale pentru reconcilierea partilor implicate. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de catre OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decȃt sumele obtinute in instanta", se arata in comunicat.

Profitul net al OTP Bank in Romania a crescut cu 43% in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,6 miliarde de forinti (5,1 milioane euro), sustinut de reducerea cheltuielilor operationale cu 10% si a provizioanelor cu 30%. OTP Bank a continuat sa faca economii in Romania.

In ultimele 12 luni, banca a inchis 40 de sucursale, iar numarul de angajati a scazut cu 12%. Activele totale ale OTP Bank Romania au scazut, in primele sase luni, cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 611 miliarde de forinti (1,95 miliarde euro), dar sunt mai mari cu 1% raportat la martie 2016.

Tribunalul Bucuresti a decis recent, pentru un credit, inghetarea cursului la franci elvetieni la 2,1 lei.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#credite franci convertite lei , #credit