Ziare.com

BNR recomanda bancilor sa dea credite si in functie de varsta

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 08:04

   

BNR recomanda bancilor sa dea credite si in functie de varsta
Banca Nationala recomanda bancilor sa analizeze cererile de credit si in functie de varsta clientului, deoarece tinerii nu isi mai platesc imprumuturile la fel de rapid ca batranii.

Peste 17% din creditele de consum fara garantii acordate tinerilor cu varsta intre 18 si 25 de ani erau neperformante la sfarsitul lunii iunie, arata statistica BNR, potrivit Ziarul Financiar.

Statistica mai arata ca rata de neperformata pentru creditele date la categoria de varsta 35-40 de ani este de 7,5%, pe cand in categoria 30-35 de ani, rata de neperformanta este de 5%. Situatia se explica prin faptul ca rata somajului in ultima categorie de varsta este mai mica.

BNR mai arata ca, in ultimii doi ani, numarul de credite neperformate a crescut, pe fondul scaderii veniturilor si a cresterii somajului.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cei mai seriosi clienti ai bancilor sunt clientii cu varsta de peste 65 de ani, care au o rata de neperformata de doar 3%.

Citeste mai multe despre credite varsta BNR varsta credite
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1470 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aici este si chestiune de educatie.....

.....cei de azi crescutinin spiritul nerespectarii legilor au avut modele in fruntea societatii de lapresedinte pina la deputati si ministri. De ce ar fi ei altfel?

 

Lasati bancile in pace !

Ele trebuie sa se invete minte pe pielea proprie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor