Ziare.com

Cat ii costa clauzele abuzive pe clienti

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 23:25

   

Cat ii costa clauzele abuzive pe clienti
Fara indoiala, OUG 50/2010 a reprezentat factorul declansator al proceselor intentate de clientii nemultumiti bancilor. De-a lungul timpului, mii de romani au data bancile in judecata in baza clauzelor considerate abuzive.

Procesele dintre clienti si banci s-au lasat cand cu victoria creditorilor, cand cu cea a datornicilor. Recent, 130 de clienti au pierdut un proces de grup impotriva Bancii Comerciale Romane la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce la Tribunalul Bucuresti acestia au obtinut eliminarea comisioanelor de administrare si de urmarire riscuri calculate la valoare initiala a creditelor. Mai mult, clientii sunt obligati sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 200.000 de lei.

Pe de alta parte, la inceputul acestui an, mai multi clienti ai Volksbank Romania care au intentat un proces impotriva bancii din cauza comisioanelor abuzive si a modului de stabilire a dobanzii au obtinut castig de cauza la Tribunalul Bucuresti.

Este de notat faptul ca principala nemultumire ar fi aceea ca bancile nu au respectat OUG 50/2010 si nu au aplicat pentru calcularea dobanzilor anuale formula Marja fixa la care se adauga indicele de referinta LIBOR,EURIBOR etc, sustine avocatul Adrian Cuculis.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Citeste mai multe despre Cat ii costa clauzele abuzive pe clientipe Efin

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1566 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine zis

Clauzele considerate abuzive. Fiindca asta inseamna, intr-o zi de instanta acestea nu sunt abuzive, intr-alta sunt. E cam dubios ce se petrece in aceste procese, multe dintre ele sunt puse in scena de avocati inventivi...for sure

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor