Ziare.com

Ce credit in euro poti lua cu salariul mediu pe economie

de Paul Barbu, Redactor
Luni, 16 Mai 2011, ora 12:48

   

Ce credit in euro poti lua cu salariul mediu pe economie
Bancile inca mai incearca o creditare catre populatie, dar se pare ca singurele credite de care romanul se mai atinge sunt cele ipotecare. In schimb, sunt foarte multi si cei care au nevoie de bani dar pentru achizitii mici.

Pentru cei din urma, Ziare.com a facut un calcul legat de creditul maxim pe care il pot lua in cazul in care au veniturile lunare echivalente cu salariul mediu net (aproximativ 1.500 lei). In principiu, imprumutul maxim este sub 4.500 de euro, iar ratele variaza in functie de banca de la care il vreti.

In cazul OTP Bank, calculatorul bancii ne arata ca un tanar de 28 de ani care vrea un credit de nevoi personale si are salariul mediu net pe economie poate accesa maximum 4.000 de euro, pe o perioada de 48 de luni.

Potrivit InfoBancare.ro, OTP Bank permite un grad de indatorare de 40%. Comisionul de analiza a dosarului ajunge sa fie de 2,9% din credit si este platibil o singura data. In schimb, comisionul de administrare se percepe lunar si ajunge la 0,4% din sold. DAE este, in prezent, 15,29%, in timp ce rata poate ajunge la 110 euro, potrivit site-ului
2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Conso.ro.

50 euro, analiza dosarului

Daca luam in calcul parametrii introdusi in calculatorul BRD, pentru 4.000 de euro veti avea o rata de maxim 113 euro. Pana la finalul perioadei, veti fi rambursat aproape 5.150 de euro, in conditiile in care Euribor ramane la aceeasi valoare pe care o are in prezent.

DAE pentru acest imprumut este de 14,28%. Comisionul pentru analiza dosarului este de 50 de euro, iar valoarea comisionului pentru administrarea contului este aceeasi ca a OTP Bank. Cei de la Conso spun ca pentru a accesa un imprumut de 4.000 de euro de la BRD ar trebui sa aveti un salariu de minim 1.450 lei.

CEC - rata maxima de 645 lei

Gradul de indatorare la CEC Bank poate sa fie intre 31 si 43% din venitul lunar, in functie de bonitatea clientului. Rata lunara maxima poate sa fie intre 465 si 645 lei sau echivalentul acesteia in valuta. Comision lunar de gestiune: 0,18%. De fapt, pentru creditul de 4.000 de euro, rata, la inceput, va fi de 117 euro, iar, pana la final, aceasta va ajunge la 85 de euro, cu aceeasi precizare legata de Euribor, ca si mai sus.

Alpha 4 All

Grecii de la Alpha Bank au creditul "Alpha 4 All". In cerintele in care ne-am inscris noi, rata ajunge sa fie de 125 de euro, in timp ce dobanda anuala efectiva este de 22,58%. Comisionul de analiza a dosarului se ridica la 100 de dolari, iar cel de administare a soldului este de 0,35% in fiecare luna. Costurile totale ale creditului se ridica la 1.800 de euro, adica aproape jumatate din valoarea creditului accesat.

Printre cele mai avantajoase

Creditul Divers de la BCR pare sa fie printre cele mai avantajoase, rata acestuia fiind de 108 euro, la inceput.

Conso.ro mentioneaza ca salariul minim de care aveti nevoie in cazul acestui imprumut este de 1.357 de lei. DAE ajunge la un nivel de 14,65%. Pentru 4.000 de euro luati, costurile totale ale creditului sunt de maxim 1.250 de euro.

Citeste mai multe despre credit euro salariul mediu net economie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8025 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

incolona - REA !

--------------

 

Salariul mediu pe economie

Totusi putini au acest salariu mediu mai ales in zonele sarace(de fapt saracite) ale tarii;salariul minim pe economie predomina in provincie;ce credit poti lua cu 450 lei somaj sau 350 lei pensia minima?
Vrem si noi sa ne dea Boc macar salariul de Secretar de Stat cum au pedelacheii sai.

 

nimic ! s-a terminat cu - "datul" - ! nu se mai - "dà" - nimic ! ti se "da" , daca "dai" ! trage-ti blugii , pune-ti geaca si fugi la munca in occident ca aici in occident avem nevoie de forta de munca , iar salariul este rezonabil !

------------

in primul rand

eu cred ca faptic nu prea exista salariati la acest nivel.
La ora actuala salariatul "de rand" nu are trecut in cartea de munca mai mult de minimul pe economie, cu eventuale "bonusuri", pentru care angajatorul nu plateste darile catre stat. La banca, cu o asemenea adeverinta de salariat nu prea ai sanse de creditare.
Asta e curata evaziune fiscala, cu stirea statului, dar comporta alta discutie...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor