Ce IFN iti ofera cel mai avantajos credit

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 07 Iunie 2011, ora 12:26
14368 citiri
Ce IFN iti ofera cel mai avantajos credit
Foto: goscript.info

Creditele mici, de ordinul catorva mii de lei, sunt la mare cautare printre cei care au nevoie de acesti bani pentru a-si face anumite reparatii in casa sau poate pentru a-si inlocui electrocasnicele care au iesit din uz.

Astfel, pentru imprumuturi de sume mici, dar si pe o perioada scurta, institutiile financiare nebancare (IFN) prezinta cea mai buna alternativa, asta si daca vreti sa luati banii cat mai repede. Daca bancile cer foarte multa documentatie, IFN-urile nu sunt chiar atat de stricte cand vine vorba de actele doveditoare prezentate.

Ziare.com a incercat sa afle pentru dumneavoastra ce IFN va ofera cel mai avantajos credit. Suma pe care am luat-o in calcul este de 2.000 de lei, cu o perioada de creditare de 12 sau 13 luni, in functie de IFN-ul creditor.

De exemplu, good.bee credit cere, in schimbul celor 2.000 de lei creditati pe 12 luni, o rata de 166.67 de lei (vorbim de un credit cu dobanda flat, adica dobanda care se aplica la soldul initial). IFN-ul percepe un comision de acordare de 30 de lei si unul de administrare pentru primul an de 35 de lei. Totodata, good.bee are o dobanda pentru primul an care, contabilizata, ajunge sa fie de 250 de lei.

In cazul good.bee, creditele se orienteaza mai mult pentru investitii. Astfel, este demn de retinut faptul ca simulatorul nu ia in calcul posibilitatea returnarii imprumutului in rate inegale si nici returnarea sa in avans.

Cei de la Simplu Credit se lauda ca va vor da un raspuns pentru credit in maximum 48 de ore de la data primirii documentatiei complete. De asemenea, acestia spun ca pentru imprumut nu aveti nevoie de girant. Astfel ca pentru un credit de 2.000 de lei rata pe care o veti avea va fi de 207 lei, ceea ce inseamna ca la finalul perioadei de creditare veti fi returnat aproape 2.500 de lei.

Pana la finele lunii, IFN-ul are si o promotie destul de interesanta, dar care este valabila doar pentru cei care deja au accesat un imprumut de la ei. Simplu Credit acorda o reducere de 50 lei din valoarea ratei a 7-a tuturor clientilor care nu prezinta intarzieri la plata creditelor.

Cetelem cere, pentru cei 2.000 de lei imprumutati, sa aveti un venit minim de 570 de lei. Astfel ca timp de 12 luni veti avea de platit o rata lunara de 199 de lei. Vechimea in munca trebuie sa fie de minimum 3 luni la ultimul loc de munca si sa aveti minim 18 ani si maxim 70 ani.

Printre actele pe care Cetelem le cere se numara si o copie dupa actul de identitate al solicitantului de credit, o Aaeverinta de venit (nu mai veche de 10 zile calendaristice) si cerere de acordare a unui produs financiar - formulare tip.

Consacrati deja in piata romaneasca, cei de la Provident au unul dintre cele mai scumpe credite. Astfel ca pentru cei 2.000 de lei imprumutati va trebui sa returnati peste 2.700 de lei, asta chiar si daca dati banii anticipat. Creditul este unul tip, calculat pe 56 de saptamani (13 luni).

Rata saptamanala a acestui imprumut este de 48,50 lei, asta inseamna ca, lunar, plata se va ridica la 194 lei. Costul imprumutului este de 715 lei, in conditiile in care veti avea un DAE de 80,42%. Daca doriti ca gestionarea creditului sa se faca la propriul domiciliu, atunci veti mai avea de platit inca aproape 1.000 de lei.

#ifn credit mic, #rata lunara , #credit