Ce romani mai vor credite de la banci

Luni, 08 Iulie 2013, ora 12:38
2106 citiri
Ce romani mai vor credite de la banci

Romanii care incearca sa obtina imprumuturi de la banci au, in general, o vechime scurta in munca, remarcandu-se, de asemenea, un interes crescut pentru aceste produse in randul tinerilor de 20-30 de ani.

Peste 80% (84,24%) dintre romanii care au aplicat pentru un produs bancar pe www.Efin.ro in intervalul aprilie - iunie si aveau credite in derulare isi achita ratele la timp, arata datele portalului financiar.

Piatra de moara de gatul bancilor - 1 din 5 romani nu plateste rata la credit

Cei mai multi dintre aplicanti au vechime in munca intre 6 luni si 3 ani (39,61%). Pe de alta parte, persoanele cu o vechime in munca de peste 40 de ani sunt cel mai putin interesate de obtinerea unui produs bancar ( 11,92% ).

Precum era de asteptat, cele mai solicitate produse bancare in perioada aprilie - iunie au fost creditele de nevoi personale (37,3%), urmate de creditele rapide (16,5%) si creditele Prima Casa (10%).

Se ieftinesc creditele? BNR reduce in sfarsit dobanda cheie

Doar 0,2% dintre persoanele care au aplicat pentru produs bancar pe Efin.ro s-au orientat catre economisire, iar 0,8% catre credite auto.

Ca si in precedentele trei luni, barbatii au fost mai interesati sa achizitioneze un produs bancar comparativ cu femeile - 54.20% vs. 45.8%.

89.2% dintre solicitantii de produse bancare sunt angajati pe perioada nedeterminata, 7,8% pe perioada determinata, iar 3% nu au contract de munca.

Cat de bolnave sunt bancile romanesti? Semne prevestitoare

Referitor la varsta, un interes crescut privind obtinerea unui produs bancar se observa in randul tinerilor de 20-30 de ani (38,8%).

C.S.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#romani credite banci, #depozite banci , #credit