Ce trebuie sa stii atunci cand alegi cardul de credit

Luni, 13 Mai 2013, ora 10:26

   

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi cardul de credit
Contractarea unui card de credit este recomandata deopotriva atat ca o resursa financiara suplimentara, disponibila pentru perioadele in care cheltuielile lunare depasesc veniturile curente, cat si ca o metoda convenabila de plata, deoarece posesorii unui astfel de instrument nu trebuie sa aiba asupra lor sume de bani in numerar in cazul platilor neprevazute.

Totodata, cu ajutorul planurilor de rate fara dobanda care pot fi accesate de posesorul unui card de credit, clientul isi poate achizitiona bunurile si serviciile dorite cu dobanda zero, in anumite conditii, a precizat pentru Efin.ro Dan Grigoriu, director Divizia de Retail a Bancii Romanesti.

Greseli frecvente ale detinatorilor de carduri de credit

Unul dintre aspectele pe care trebuie sa le aiba in vedere posesorii unui card de credit este perioada de gratie. Ea reprezinta durata in care clientii pot folosi banii bancii fara a plati dobanda.

In majoritatea cazurilor, perioada de gratie se acorda doar pentru tranzactiile la comercianti, dar exista si unele banci care ofera aceasta facilitate la retragerile de numerar de la bancomate, cu mentiunea ca institutia de credit va comisiona operatiunea.

Citeste mai multe despre Cum alegi cel mai bun card de credit pe Efin
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2698 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
KPK1
rank 5
O greseala.
"Clientii pot folosi banii bancii fara a plati dobanda".
Chiar asa sa fie?.Nu folosesc banii niciunei banci.Comerciantul are deja inclus in pretul platit de client costul tranzactiei.Acest cost acopera perioada de gratie,deci "bankul" nu baga niciun "sfantz".
Ai depasit perioada de gratie,te-ai fript!.Dobanda poate ajunge la proportii de nesuportat.
Solutia?.Limiteaza-te (daca poti) la "gratzie".
Cumparand cu bani "cash" ii faci un favor comerciantului,care nu mai are de platit costul tranzactiei catre emitentul cardului.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor