Ziare.com

Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 11:52

   

Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi
Majoritatea prevederilor din Ordonanta 50/2010 privind creditele populatiei se vor aplica doar la contractele de imprumut incheiate dupa intrarea in vigoare a actului normativ, au decis deputatii din Comisia de buget-finante.

"Prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica contractelor in curs de derulare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta cu exceptia dispozitiilor art. 66-69 si, in ceea ce priveste contractele de credit pe durata nedeterminata existente la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, a dispozitiilor art. 37 (1), art. 50-55, art 56 alin (2), art 57 alin (1) si (2), art. 66-69 si art. 70-71 din prezenta ordonanta de urgenta", se arata in amendamentul aprobat de deputati, informeaza Mediafax.

Potrivit amendamentului, actele aditionale incheiate si semnate in vederea asigurarii conformitatii contractelor de credit cu prevederile ordonantei de urgenta 50 isi produc efectele in conformitate cu termenii contractuali agreati intre parti.

De asemenea, actele aditionale nesemnate de catre consumatori, considerate acceptate tacit, isi vor produce efectele in conformitate cu termenii in care au fost formulate. Exceptie face cazul in care consumatorul sau creditorul notifica cealalta parte in sens contrar in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1686 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai si cei care au castigat ...

procesele acum vor trebui sa dea inapoi bani, ce rau este cand in politica unei tari isi baga nasul si alte foruri externe

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor