Numarul celor care nu-si platesc rata la banca e in crestere. Peste 100.000 de datornici, monitorizati pe Internet

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 12:16
4730 citiri
Numarul celor care nu-si platesc rata la banca e in crestere. Peste 100.000 de datornici, monitorizati pe Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

Aprecierea puternica a euro si majorarea cheltuielilor de consum afecteaza grav romanii, care nu isi mai permit sa achite la timp ratele, ajungand astfel in proceduri de executare silita.

Peste 670.000 de romani se afla in imposibilitatea de a-si achita datoriile la banci si IFN-uri, valoarea totala a creditelor restante ajungand in luna august 2017, la 5,77 miliarde de lei, in crestere cu 0,51% fata de suma raportata in iulie 2017, iar restantele la creditele in valuta au urcat cu 7,4%, la 7,08 miliarde de lei, potrivit unui comunicat Keysfin remis luni Ziare.com.

Potrivit expertilor de la Starbyte, inrautatirea situatiei din sectorul de creditare se vede si in procedurile de urmarire a datoriilor.

Numarul persoanelor investigate a depasit 100.000, cu peste 20.000 mai mult fata de semestrul anterior, pe platforma eKollect, o aplicatie online care permite controlul, evidenta si automatizarea procesului de colectare a datoriilor.

Prin intermediul acestei aplicatii, institutiile financiare pot urmari situatia recuperarii datoriilor.

"Platforma, complet securizata, gestioneaza situatia reala a persoanelor si firmelor cu datorii si permite creditorilor, banci, IFN-uri, companiilor de recuperare dar si birouri executoresti care fac recuperare Soft si Legal Collection, sa gestioneze la un nivel optim actiunea de colectare a creantelor.

eKollect permite urmarirea dosarelor de executare, insolventa,faliment si lichidare", afirma expertii de la Starbyte.

Cum functioneaza aplicatia

"Platforma eKollect automatizeaza si simplifica procesul de colectare, monitorizare si raportare pentru banci, leasing, call center si societati de colectare.

In aplicatie, utilizatorii isi integreaza toate datele privind restantierii, de la expunerea totala (informatii restante si alte sume), sumele recuperate, garantii, ultima evaluare de informatii si de istorie a cazurilor", se arata in comunicatul citat.

Platforma simplifica negocierea intre parti, asttfel incat firmele de recuperare inregistreaza reale progrese, in timp ce datornicii nu se simt agresati cu mesaje si apeluri, intrucat aplicatia integreaza toate canalele de comunicare.

De asemenea, aplicatia permite calcularea automata a zilelor restante, a onorariilor executorilor, comisioanelor, penalitatilor zilnice/ anuale, imputatiilor de plati, in asa fel incat relatia dintre cele doua parti, creditori si datornici sa se desfasoare la un nivel optim, fara erori de comunicare si interpretari.

"Banca Nationala a Romaniei a anuntat vineri ca soldul creditului neguvernamental acordat de banci a crescut in luna octombrie cu 0,3% (-0,9% in termeni reali) fata de luna septembrie, pana la nivelul de 233,4 miliarde lei, in conditiile in care creditarea in lei s-a majorat cu 0,6% (-0,6%in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei s-a redus cu 0,2%", mai precizeaza comunicatul de presa.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#romani datorii credite euro, #datornici monitorizare internet , #credit