Comisioanele prea mari le muta gandul romanilor de la credite - sondaj

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 08:41
1759 citiri
Comisioanele prea mari le muta gandul romanilor de la credite - sondaj

Cititorii Ziare.com nu cred ca in acest moment este oportuna accesarea unui credit de la bancile din Romania, avand in vedere comisioanele foarte mari pe care acestea le practica.

In cadrul sondajului Ziare.com, 85,65 la suta din respondenti au declarat ca nu merita sa iei un credit, daca se ia in considerare nivelul comisioanelor.

In schimb, 9,95 la suta au votat "da", adica ar lua un credit daca ar fi nevoie, indiferent de comisioane. O mica parte (4,40%) au declarat ca "nu stiu/nu raspund" la aceasta intrebare. La sondaj au participat 2.954 de persoane.

In analiza comisioanelor, Ziare.com a luat in considerare un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 de euro si unul de 40.000 de lei.

Pentru cel in euro, la BCR, de exemplu, comisionul de analiza a dosarului este de 3% si se aplica o singura data, ceea ce inseamna 300 de euro. Administrarea creditului costa 0,55% pe luna si se aplica soldului, in fiecare luna. Astfel, in prima luna 55 de euro din rata reprezinta doar acest comision.

La Intensa SanPaolo Bank, comisionul de analiza a dosarului ajunge la 2,1%, adica 210 euro din creditul de 10.000 de euro.

Bancpost cere 3% din valoare creditului drept comision de analiza a dosarului si 0,41% pentru administrarea soldului, iar Alpha Bank are un comision fix pentru analiza, de 100 de euro, plus unul de administrare, 0,35%.

CEC Bank si Banca Romaneasca vin cu aceeasi taxa pentru analiza de dosar la creditele in euro, de 2% (200 euro). Cand vine vorba de comisionul de administrare a soldului, Banca Romaneasca nu-l percepe, iar CEC va cere la prima rata 30 de euro.

In ceea ce priveste creditul in lei, ING Bank are un comision de analiza de 105 lei si unul de administrare de 2% (800 de lei).

In cazul BRD, veti da 2,5% din valoarea creditului pentru analiza, minim 180 de lei si maxim 800 de lei, in timp ce administrarea costa 0,35% lunar din sold.

Credit Europe Bank studiaza dosarul contra taxei fixe de 40 e lei, iar comisionul pe sold este de 0,10%.

La randul sau, Libra Bank are un comision de analizare a dosarului de 5%, iar comisionul de administrare, inclus in rata, este de aproximativ 100 de lei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#credite banci, #comisioane credite banci, #accesare credite , #credit
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
lasa ca de maine are Voicu si Severin metode sa-i forteze pe romani sa i-a imprumut si cu comisioane foarte grele ! rabdare si o sa vina pe capul vostru ceea ce va doriti !