Credit rapid de la banci, garantat de Fisc - Cum functioneaza

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 07:35
11881 citiri
Credit rapid de la banci, garantat de Fisc - Cum functioneaza

Un roman care vrea sa ia un credit de la banca se confrunta cu destul de multa birocratie si este nevoiti sa umble dupa multe acte. Iar dupa ce isi pune la punct dosarul, mai are de asteptat pana cand primeste unda verde si are acces la bani. Insa exista o varianta rapida, care te poate scapa de acest cosmar.

Cateva institutii financiare din tara noastra au batut palma cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru verificarea solicitantilor.

Pana acum, in majoritatea cazurilor, pentru a acorda un credit, bancile cereau trei documente: adeverinta de salariu, fisa fiscala si dovada platii unei facturi recente la utilitati.

Insa un roman care vrea sa primeasca banii in 24 de ore, trebuie doar sa isi exprime acordul ca ANAF sa trimita direct la banca toate datele privind veniturile pe care le-a realizat.

Cum poti lua credit in 24 de ore: Te ajuta ANAF

Marilena Popovici, director executiv al diviziei de administrare a retelei de distributie la BRD Groupe Societe Generale, a explicat pentru Ziare.com cum functioneaza acest mecanism.

"Interogarea bazei ANAF se realizeaza pe baza acceptului prealabil al clientului obtinut in momentul solicitarii creditului. Clientul viziteaza banca o singura data pentru contractarea creditului (solicitare, analiza, acordare). Interogarea se realizeaza online.

Toate verificarile privind veniturile sunt integral automatizate, renuntandu-se la solicitarea adeverintei angajatorului atestand venitul. Pentru creditele de consum, descoperit de cont si card de credit, singurele documente solicitate sunt actul de identitate si cererea de credit", ne-a explicat bancherul.

Intrebata daca exista limitari de orice fel in ceea ce priveste creditul contractat prin aceasta metoda, Marilena Popovici a raspuns negativ.

"Colaborarea cu ANAF privind verificarea veniturilor nu este limitativa, realizandu-se atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice, pentru toate tipurile de credit. Acest lucru ne permite o reducere substantiala a timpului de raspuns la solicitarea clientului si o mai buna abordare a riscurilor de credit si operationale", a punctat oficialul BRD.

Ce avantaje are masura

La solicitarea Ziare.com, ANAF a mentionat ca a incheiat un protocol de colaborare cu Asociatia Romana a Bancilor, prin care s-a urmarit "imbunatatirea activitatii de creditare prin reducerea riscului de frauda si fluidizarea procesului operational de creditare, ca urmare a simplificarii documentatiei solicitate aplicantului, precum si prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, prin furnizarea cu operativitate a informatiilor detinute de fiecare parte semnatara".

Mai mult, Fiscul a mentionat ca printre atributiile sale nu se numara si verificarea clientului pentru a vedea daca isi plateste ratele.

Pana la ora difuzarii acestui material, Asociatia Romana a Bancilor nu a raspuns la solicitarea Ziare.com de a prezenta toate bancile care sunt inscrise in program.

Situatia datornicilor

Potrivit datelor BNR, in prezent, romanii au credite de consum in lei si valuta in valoare totala de 53,52 de miliarde de lei.

Datori pana-n gat: Numarul romanilor cu restante la banci e in crestere

Insa nu toti sunt la zi cu plata ratelor. Numarul persoanelor fizice cu restante la banci si IFN-uri a ajuns, in aprilie, la 702.339 persoane, cu 3,73% mai mult comparativ cu aceeasi perioada din 2014.

Fata de luna anterioara a acestui an e vorba de o scadere de 1,61%, conform BNR.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#credit rapid banci Fisc, #credit Fisc, #credit banci Fisc , #credit