Credite IFN pentru rau-platnici

Advertorial
Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 10:30
16074 citiri
Credite IFN pentru rau-platnici
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Nu putine sunt motivele care te pot face sa intarzii rambursarea ratelor. Indiferent care au fost cauzele, intarzierile mai mari de 30 de zile duc automat la raportarea catre Biroul de Credit.

In functie de politica de raportare specifica fiecarei institutii financiare in parte, aceasta perioada poate sa creasca pana la 90 de zile, caz in care e aproape imposibil sa mai obtii un nou credit bancar in urmatorii 3-5 ani.

In cazul bancilor comerciale, verificarea in Biroul de Credit (BC) este primul filtru de eligibilitate, aplicat de cele mai multe ori la prima interactiune cu solicitantul.

Orice banca o sa te verifice, asta e sigur. Iar cele mai multe vor opri procesul de analiza daca ai intarzieri de plata a ratelor mai mari de 90 de zile. Nici macar nu prea conteaza suma sau motivul, pentru ca aplicatiile bancare vor bloca optiunile consilierului bancar de a merge mai departe cu analiza aplicatiei.

Exista cazuri de raportare la Biroul de Credit ca urmare a unor sume derizorii, ca de exemplu comisionul de administrare a unui card de debit care nu a mai fost folosit. Asadar, atentie la conturile pe care le-ai deschis si de a caror existenta e posibil sa fi uitat: iti pot crea probleme daca nu le inchizi la timp.

Acolo unde toate bancile te refuza, exista totusi o scapare:

Creditele IFN special concepute pentru rau-platnici

Ca orice vid, cel creat de refuzul bancilor de a mai credita persoane cu istoric de plata negativ a fost acoperit de alte institutii financiare cu planuri diferite de dezvoltare si de business.

Cine ofera imprumuturi pentru rau-platnici?

Politicile asociate cu riscul de creditare difera de la o institutie la alta. Cu cat acest risc este mai mare, cu atat masurile de compensare sunt mai drastice. Asta se traduce in special prin comisioane mai mari.

Totul are un pret, nu-i asa? Ar trebui sa fii pregatit sa te imprumuti la costuri mai mari, daca ai fost raportat cu restante la Biroul de Credit.

Cum pot afla care sunt datele inregistrate despre mine in Biroul de Credit?

Daca stii ca ai intarziat cu plata unor rate, dar nu mai retii exact perioada in care s-a intamplat asta si vrei sa iti autoevaluezi situatia, poti verifica statutul tau din BC in doua moduri:

- la institutia financiara de la care ai contractat imprumutul, sau

- direct de pe site-ul Biroului. Acceseaza pagina web si urmeaza pasii indicati.

Daca intre timp ti-ai schimbat numarul de telefon (nu mai ai numarul cu care te-ai inrolat la banca atunci cand ai luat imprumutul), este necesar sa mergi la banca pentru reactualizarea datelor tale de contact, pentru ca nu iti vei putea accesa contul online in lipsa codului trimis pe numarul de telefon initial.

Daca situatia ta raportata de Birou te impiedica sa iei un credit de la banca, probabil ca te intrebi:

Ce credit pot lua daca sunt in Biroul de Credit?

Depinde in primul rand de ce suma de bani ai nevoie si cat de repede. Practica bancara recomanda acordarea urmatorului imprumut dupa 5 ani de la ultima raportare catre Birou, desi majoritatea bancilor o fac mai repede.

Totusi, daca nu au trecut macar 3 ani de la inchiderea creditului care a generat intarzieri, sansele de a obtine un nou imprumut de la banca sunt aproape nule.

Asa cum mentionam insa mai sus, anumite IFN-uri acorda credite pentru rau platnici. Unele IFN-uri grupeaza aceste servicii in categorii de sine statatoare, numite uneori credite rapide pentru rau platnici sau credite urgente pentru rau platnici, care vin la pachet cu anumite conditii diferite fata de creditele uzuale.

Recomandarea noastra este sa incercati in prima faza sa obtineti un credit standard si abia dupa un eventual refuz sa aplicati special la un credit pentru rau platnici. De ce? Pentru ca unele IFN-uri pur si simplu verifica mai sumar bonitatea clientilor. Astfel puteti beneficia de conditii de creditare mai bune.

Credite rapide pentru rau-platnici

In mod sigur, daca stii ca te afli pe lista de rau platnici, trebuie sa te astepti la mai mult timp pentru a ti se aproba creditul. Pur si simplu pentru ca in aceste cazuri e nevoie de un aviz de la un superior fata de situatiile standard. Dar asta nu inseamna ca nu poti accesa un credit rapid.

Daca ai nevoie de imprumuturi rapide online in valoare de maximum 1500 RON este foarte posibil sa primesti banii in aceeasi zi, daca trimiti solicitarea pana la amiaza.

Conditiile de acordare a unui credit rapid pentru rau-platnici nu sunt greu de indeplinit. Ele difera de la o institutie la alta, cu variatii subtile.

De principiu, persoana solicitanta trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa aiba varsta de minim 18 ani;

- sa poata dovedi o sursa de venituri lunare stabile;

- sa aiba un cont bancar in care se poate vira imprumutul.

In categoria veniturilor lunare stabile se incadreaza: salariul, pensia, dividendele, chiriile din contracte inregistrate, drepturi de autor - cam orice sursa de bani care poate fi dovedita.

Cum poti solicita un credit urgent pentru rau-platnici?

Acceseaza portalurile comparative de servicii financiare nebancare ca sa verifici ofertele actualizate si posibilitatile de creditare pentru restantieri.

Dupa ce ai decis care oferta este mai avantajoasa pentru tine, completeaza cererea de credit online, actiune care dureaza doua-trei minute.

In cazul in care esti la prima aplicatie, vei fi sunat de un analist al institutiei pentru cateva detalii suplimentare, cum ar fi experienta in campul muncii, sursele de venit, vechimea la actualul loc de munca (sau detalii despre activitatea care iti aduce castig financiar) precum si alte informatii care ar putea fi de folos.

De asemenea, e bine sa pastrezi in calculator o copie scanata a actului tau de identitate pentru a o putea trimite pe e-mail daca este solicitata.

Ce poti face pentru a evita sa fii un rau-platnic

Conform Standard & Poor's Ratings 2017, Romania ocupa locul 124 din 143 in lume, fiind pe ultimul loc in Europa, intr-un clasament global privind nivelul educatiei financiare. Nu e de mirare ca mai putin de unu din trei romani reuseste sa economiseasca, iar dintre acestia, marea majoritate (70%) pun deoparte doar 100 de lei pe luna.

Aceasta statistica se traduce prin faptul ca in tara noastra sunt foarte mult rau-platnici, de multe ori catalogati asa pe nedrept, pentru ca cei mai multi au ajuns in aceasta situatie independent de vointa lor, avand de ales intre a-si plati rata sau a cumpara de mancare pentru eu si pentru familiile lor.

Exista totusi cateva reguli simple care, aplicate cu disciplina, pot face diferenta intre a fi sau a nu fi pe lista de rau platnici:

- creeaza un buget adaptat nevoilor tale;

- urmareste cheltuielile, pastrand toate bonurile/chitantele cumparaturilor pe care le faci si organizeaza-le pe categorii (alimente, utilitati, haine, divertisment etc.) . Stabileste o zi din saptamana in care sa le centralizezi si sa urmaresti evolutia lor. Cu siguranta vei trage concluzii neasteptate!

- evita sa faci cumparaturi pe baza impulsurilor de moment. In aceasta privinta o lista de cumparaturi poate fi de mare ajutor.

- reevalueaza-ti abonamentele lunare. Verifica din nou ofertele operatorilor si furnizorilor de servicii: telefon, internet, cablu TV, curent electric, gaz etc.

- cauta informatii despre refinantarea creditelor paguboase.

Sunt multe motivele pentru care ai putea deveni rau platnic. Uneori e vorba de o greseala banala, alteori de intamplari nefericite care genereaza complicatii financiare.

Oricare ar fi cauzele, intotdeauna exista solutii si pentru a afla cele mai bune oferte de de credite pentru rau platnici acordate de IFN-uri acceseaza IFN Credit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#credit IFN, #credit rau plantic, #Birou Credite , #credit