Cum poti lua credit in 24 de ore: Te ajuta ANAF

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 07:22
10093 citiri
Cum poti lua credit in 24 de ore: Te ajuta ANAF
Foto: Ziare.com

Dupa ce faimosul credit cu buletinul a fost desfiintat acum cativa ani, nimeni nu ar mai fi crezut ca in Romania se va mai putea obtine vreodata un imprumut in 24 de ore. Insa iata ca acest lucru devine posibil, cu ajutorul neasteptat al... Fiscului.

Bancile pot stabili linie directa cu ANAF, prin care ii verifica pe cei care solicita imprumuturi, fara sa le mai ceara adeverinte de venit sau fise fiscale, iar acestia pot obtine finantarea de care au nevoie intr-o singura zi.

Trei mari banci au facut deja legatura directa cu Fiscul, iar acum clientii lor pot lua astfel creditul de care au nevoie imediat.

Initiativa este avantajoasa si pentru bancile care in felul acesta se asigura ca au capatat un client serios, de la care sigur isi vor putea recupera banii, informeaza Digi 24.

Bancile, in fata unui paradox: Cum sa dea credite, fara sa riste?

Pana acum, in majoritatea cazurilor, pentru a acorda un credit, bancile cereau trei documente: adeverinta de salariu, fisa fiscala si dovada platii unei facturi recente la utilitati.

Insa cei interesati de astfel de credite luate aproape instant trebuie doar sa isi exprime acordul ca ANAF sa trimita direct la banca toate datele privind veniturile pe care le-au realizat.

"Fac o simulare pentru un client care se prezinta pentru un credit, am o legatura electronica, online, cu ANAF, care-mi spune care este venitul acelei persoane", a declarat Gheorghe Marinel, director intr-o banca, pentru postul TV citat.

Exista si limite pentru acest gen de finantare. Se pot lua maximum 20.000 de euro pe cel mult 5 ani, la un cost de 9% pe an.

In viitor, procedura s-ar putea simplifica si mai mult: "In momentul in care legislatia si regulamentele vor fi modificate in acest sens, bancile vor putea accesa doar informatiile de la ANAF, astfel incat clientul nu trebuie sa se mai intoarca sa aduca fisa fiscala si documentul de salariu", explica Dana Demetrian, director intr-o banca.

Potrivit datelor BNR, in prezent, romanii au credite de consum in lei si valuta in valoare totala de 53,52 de miliarde de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#credite banci ANAF, #credit banca Fisc , #credit
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Cum poti lua credit in 24 de ore: Te ajuta ANAF"