Cum puteti accesa un credit ipotecar

Joi, 12 Iulie 2012, ora 07:20
5841 citiri
Cum puteti accesa un credit ipotecar

Creditele ipotecare oferite de banci va pot ajuta fie sa va cumparati o locuinta, sa achizitionati teren pentru a construi o casa sau sa efectuati lucrari de modernizare a locuintei pe care o detineti.

Bancile ofera acest tip de credit si in lei si in euro, iar unele si in dolari.

La ING puteti obtine un credit ipotecar pentru investitii imobiliare in valoare de minimum 13.000 de lei sau maximum 900.000 de lei, dobanda fiind de 7,25 la suta pe an, cu asigurare de viata inclusa.

Potrivit bancii, perioada de creditare este de minimum trei ani si de maximum 30 de ani, iar banii pot fi folositi atat pentru achizitia unei case sau a unui teren, precum si pentru modernizarea locuintei sau refinantarea unei credit de investitii imobiliare existent.

Astfel, puteti sa va reabilitati, modernizati, consolidati sau extindeti o constructie, sa viabilizati un teren sau sa rambursati un credit anterior. Creditul poate sa reprezinte pana la 85 la suta din valoarea imobilului pe care doriti sa il ipotecati in garantarea creditului.

Potrivit bancii, venitul minim pe familie, in vederea obtinerii acestui credit, este de 1.200 de lei.

De exemplu, pentru un credit de 100.000 de lei, pe 25 de ani, veti avea de platit o rata lunara de 723 de lei, iar dobanda anuala efectiva va fi de 8,02 la suta, potrivit calculatorului bancii.

Banca Transilvania ofera credit ipotecar in valoare maxima de 250.000 de euro sau echivalentul in lei, pentru o perioada de cel mult 30 de ani.

Pentru creditele in lei, trebuie sa dati avans minim de 15 la suta din suma, iar, pentru cele in euro, de 20 de procente, daca veniturile pe care obtineti sunt integral in euro, sau de 25%, daca veniturile nu sunt integral in euro. De asemenea, banii pot fi ulterior utilizati fie pentru achizitia unei locuinte sau pentru constructie si modernizare.

Varsta maxima pe care trebuie sa o aveti la sfarsitul perioadei de rambursare este de 70 de ani. Dobanzile percepute de banca variaza intre 5,9% si 8,21%, in functie de valuta in care luati creditul si tipul dobanzii (fixa, variabila). In plus, daca salariul va este virat intr-un cont al bancii, rata dobanzii este cu 0,5 - 1 la suta mai scazuta.

Banca mai percepe un comision annual de administrare a creditului de 150 de lei pe an, iar, pentru serviciile prestate la cererea consumatorilor, veti fi taxat cu 100 de lei pentru fiecare serviciu.

Potrivit bancii, pentru un credit de 50.000 de euro, pe o perioada de 360 de luni, DAE se ridica la 6,55 la suta, rata este de 308,93 de euro, iar suma totala de rambursat se ridica la 113.000 de euro.

La BRD Groupe Societe Generale nu exista o limita maxima pentru creditul ipotecar Habitat, iar suma minima poate fi intre 50.000 sau 65.000 de lei, in functie de perioada de rambursare. In euro, suma minima este de 15.000, iar, la dolari, de 20.000.

De asemenea, avansul cerut poate fi cuprins intre 5 si 15 la suta, in cazul creditelor in moneda nationala, sau de 5 - 25%, pentru valuta.

Creditul ipotecar pentru modernizarea casei de la Banca Romaneasca poate fi accesat pentru orice lucrari care nu necesita autoritatie de construire si este disponibil in lei sau euro.

Perioada maxima de creditare este pana la 25 de ani si sunt luate in considerare mai multe tipuri de venituri, inclusiv pensii, comisioane, venituri din profesii liberale sau drepturi de autor.

Banca plateste si evaluarea imobilului, iar, gratuit, aveti asigurarea imobilului pe toata perioada contractului. In plus, nu exista comision lunar de administrare a creditului, iar, pentru persoanele care primesc salariul intr-un cont al bancii, dobanzile sunt mai mici.

Suma minima pe care o puteti accesa, in lei, este de 35.000, iar in euro de 10.000. Sumele maxime sunt de 430.000 de lei, respectiv 100.000 de euro.

Millennium Bank ofera un credit pentru investitii imobiliare cu valori intre 5.000 - 300.000 de euro sau echivalentul in lei, pentru o perioada maxima de 30 de ani, cu ajutorul caruia puteti si sa cumparati o locuinta.

Avansul minim este de 10 la suta pentru refinantarea altor credite, indiferent de moneda in care faceti imprumutul. De asemenea, pentru creditele in lei, avansul este de minim 15 la suta, iar pentru cele in euro de 25%.

Cheltuielile aferente includ cele pentru intocmirea dosarului, de 900 de lei, achitat in doua transe, comisionul de analiza, de 400 de euro sau 1.600 de lei, si comisionul unic pentru servicii prestate la cererea clientilor, de 150 de lei/solicitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#credit ipotecar avantaje, #oferte credit ipotecar , #credit