Cum vor bancile sa fie modificata OUG 50/2010

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 20:47
1849 citiri
Cum vor bancile sa fie modificata OUG 50/2010
Foto: ArhivaFoto.ro

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a adus mai multe modificari la Ordonanta de Urgenta 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori.

Astfel, se interzice perceperea unui comision de retragere pentru sumele trase din credit, cu exceptia in care retragerea se efectueaza prin intermediul unui instrument de plata, card de credit sau debit, relateaza Adevarul.

O alta modificare se refera la marja dobanzii, care sa poata fi schimbata doar ca urmare a modificarilor legislative ce impun acest lucru. Aceasta prevedere nu ar trebui aplicata pentru creditele aflate in derulare la momentul intrarii in vigoare a ordonantei.

Prin a treia modificare a OUG 50/2010, reprezentantii ARB abroga alineatul 3 al articolului 38, ce prevedea ca rata dobanzii aplicabile in cazul creditelor restante sa nu poata depasi cu mai mult de 2 la suta rata dobanzii aplicata cand creditul nu inregistreaza restanta, in cazul in care clietul sau sotul/sotia acestuia se afla intr-una dintre situatii: somaj, sufera o reducere drastica a salariului, concediu de boala prelungit, deces.

Potrivit reprezentantilor ANPC, modificarile OUG 50/2010 vor fi discutate, saptamana viitoare, la Bruxelles, cu oficialii europeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#OUG 50 modificari, #Asociatia Romana Bancilor, #ARB OUG 50 , #credit
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Propun ca bancile straine sa fie ocolite de romani dar ce te faci cu Statul francmason condus de PPE prin intermediul PDL si UDMR....