Ziare.com

Curs inghetat pentru plata ratelor la creditele in franci: 7 romani au castigat procesul cu OTP Bank

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 17:56

   

Curs inghetat pentru plata ratelor la creditele in franci: 7 romani au castigat procesul cu OTP Bank
Sapte clienti ai OTP Bank cu credite in franci au obtinut in instanta, in luna noiembrie, inghetarea cursului la nivelul contractarii creditului.

La inceput, procesul a fost unul colectiv, insa apoi a fost disjuns, arata un comunicat remis Ziare.com de catre avocatul Cuculis Adrian, care i-a reprezentat pe reclamanti.

Unul dintre clienti a obtinut plata ratei la un curs foarte mic fata de cel actual, anume putin peste 2 lei/franc, in conditiile in care, in prezent, cotatia monedei din Tara Cantoanelor e de peste doua ori mai mare.

Tribunalul Bucuresti a dat 7 sentinte in favoarea clientilor, insa deciziile nu sunt definitive si pot fi atacate cu apel.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Decizie definitiva: Un roman a obtinut inghetarea cursului pentru un credit in franci elvetieni

Iata ce a spus instanta in aceste cazuri: "Admite, in parte, actiunea. Constata caracterul abuziv al clauzelor stipulate in conventia de credit bancar (...). Declara nulitatea absoluta a clauzelor mentionate anterior. Dispune inghetarea cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea platilor in temeiul contractului sus mentionat, la valoarea de la momentul semnarii contractului (...). Respinge cererea reclamantului privind restituirea creditului in lei. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VI-a Civila".

Cei 7 clienti au obtinut inghetarea cursului la:

  • 2,2764 lei/franc
  • 2,0043 lei/franc
  • 2,1903 lei/franc
  • 2,201 lei/franc
  • 2,3627 lei/franc
  • 2,3746 lei/franc
  • 2,3654 lei/franc

Pana la difuzarea acestei stiri, OTP Bank nu a transmis daca va ataca deciziile sau nu.

C.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2632 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor