Ziare.com

Dobanzile creditelor pentru populatie scad, dar raman duble fata de tarile europene

Joi, 13 Iunie 2013, ora 12:21

   

Dobanzile creditelor pentru populatie scad, dar raman duble fata de tarile europene
Dobanzile medii pentru credite au scazut in luna aprilie, cu exceptia celor la imprumuturile pentru consum in euro. In ce priveste creditele imobiliare, ne putem lauda ca ne imprumutam mai ieftin ca ungurii, insa cehii ne dau clasa: platesc o dobanda de doua ori mai mica.

Dobanda medie pentru un creditele imobiliare noi in moneda nationala era in aprilie de 7,58% (DAE 8,05%), iar in cazul creditelor pentru consum, de 12,63% (DAE 15,57%), in scadere fata de luna precedenta. Trendul va persista, sustine Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor:

"Dobanzi de doua cifre la creditele in lei sunt doar pe carduri, overdraft - unde banca nu are niciun control la fluxurile de numerar si trebuie sa aiba o dobanda mai buna. La imobiliare sunt la o cifra, iar creditele de consum sunt aproape sa ajunga la o singura cifra. Au scazut dobanzile la depozite si astfel creste presiunea pe reducerea dobanzilor la credite".

Afla ce dobanzi practica pentru imprumuturi celelalte tari europene, in continuarea articolului Dobanzile creditelor pentru populatie scad, dar raman duble fata de tarile europene pe Business24.ro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 854 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor