Florin Georgescu (BNR) ii raspunde lui Traian Basescu

Marti, 18 Februarie 2014, ora 11:36
5056 citiri
Florin Georgescu (BNR) ii raspunde lui Traian Basescu

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei si fost ministru de Finante, a raspuns la acuzatiile aduse de presedintele Traian Basescu referitoare la reesalonarea creditelor.

"In opinia mea, relansarea creditarii se poate face, in prezent, pe segmentul populatiei prin refinantare ca instrument de majorare fara consecinte negative a venitului disponibil. Daca in perioada de boom economic s-a practicat, uneori, refinantarea destinata unor cheltuieli, in multe cazuri fara o necesitate stringenta, acum, in perioada de convalescenta de dupa criza, se impune practicarea unei 'refinantari de necesitate'", a spus Florin Georgescu, pentru Ziarul Financiar.

Reesalonarea creditelor incinge spiritele: Bancherii sunt foc si para. Cum ii linisteste BNR

Declaratia vine la scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a criticat dur initiativa Guvernului de a reesalona creditele, seful statului sustinand ca Florin Georgescu sta in spatele acestei masuri. Mai mult, el a sustinut ca BNR nu ar trebui sa fie controlata de politicieni.

Basescu ameninta: Ziua in care ii fac plangere penala lui Ponta nu e departe (Video)

"Si BNR, si guvernul au cerut 'electorata'. Artizanul a fost Florin Georgescu, prim-viceguvernator. Observati aceasta goana a lui Victor Ponta de a subordona tot. Nu vreau ca BNR sa ajunga la cheremul Guvernului. A fost criza in 2009-2010 si nimeni nu si-a permis sa spuna BNR ce are de facut. Teama mea este sa nu pice sub control politic BNR", a spus Traian Basescu la emisiunea "Evenimentul Zilei" transmisa de B1 Tv.

Masura propusa de Guvern implica ca statul sa achite, timp de doi ani, jumatate din rata lunara la creditele pe care le au romanii cu venituri lunare de sub 1.600 de lei si intarzieri la plata mai mici de 90 de zile.

Basescu il acuza pe Florin Georgescu ca a vandut valuta la ordinul lui Ponta

De asemenea, seful statului l-a acuzat pe Florin Georgescu ca a vandut valuta la ordinul premierului Victor Ponta.

"Aceasta este teama mea. Se poate intampla o data, dar nu as vrea sa se intample si a doua oara, si a treia oara: sa dea telefon premierul de la Palatul Victoria prim-viceguvernatorului, sa spuna astazi bagati niste lei pe piata, ca am nevoie de inflatie ca-mi fac bilantul, si maine scoateti-i. Astazi bagati niste euro pe piata, ca vreau sa fie criza de lichiditate in lei. Deci nu vreau sa ajungem la acest lucru", a subliniat presedintele, la acelasi post de televiziune.

Florin Georgescu a fost ministru de Finante in guvernul Ponta I (mai 2012-decembrie 2012).

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Florin Georgescu raspuns acuzatii Basescu, #Georgescu acuzatii Basescu, #BNR replica acuzatii Basescu, #BNR reesalonare credite , #credit