Ghetea (CEC Bank): Anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpararea de terenuri agricole

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 22:57
1657 citiri
Ghetea (CEC Bank): Anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpararea de terenuri agricole
Foto: Arhiva

Apetitul nostru pentru agricultura nu a tinut cont de domeniul de creditare sau de culoarea politica a fermierului, de aceea anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpararea de terenuri agricole, respectiv 30-40 de solicitari de credite, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

"Anul trecut a fost un interes ridicat pentru credite de la CEC Bank. Erau 30-40 de solicitari de credite similare sau chiar mai mari pentru cumpararea de terenuri agricole, dar despre care nu pot sa dau detalii. Vreau insa sa-i asigur pe toti cei care doresc sa ia credite, ca o pot face, indiferent care este valoare creditului, daca nu se depasesc standardele de prudentialitate impuse de BNR", a spus Ghetea.

Cine il va inlocui pe Radu Ghetea la conducerea CEC Bank (Video)

In ceea ce priveste finantarea unor investitii cu fonduri europene, presedintele CEC Bank a subliniat ca banca a infiintat, in urma cu trei ani, un birou pentru fonduri europene si IMM-uri, unde se ofera consultanta pentru accesarea de fonduri europene indiferent de domeniu.

"Agricultura este prioritara pentru noi si cred ca stim mai mult decat in domeniul confectiilor sau constructiilor de autostrazi. Daca CEC ar fi ramas o institutie de nisa, de luare de depozite de la populatie si plasare de credite pentru populatie, cum era in 2007, probabil acum nu mai exista ca institutie de credite intrucat criza a demonstrat ca a fi o banca de nisa este o mare problema.

Trebuie sa fim o banca comerciala universala, iar nisa noastra sa fie agricultura, IMM-urile si administratia publica locala pe esalonul fondurilor europene", a adaugat Ghetea.

Premierul Victor Ponta a explicat, luni seara, ca vrea sa il schimbe pe presedintele acestei banci de stat.

Ce crede Ponta ca va face Jiru la CEC Bank

El a precizat ca Enache Jiru, secretar de stat in Ministerul Finantelor, ar urma sa il inlocuiasca pe Ghetea, dupa ce se va gasi o solutie pentru ca statul sa nu plateasca compensatiile pe care acesta ar trebui sa le primeasca pentru incetarea contractului inainte de termen.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...