Ziare.com

Guvernul nu modifica legea creditelor pentru populatie

Vineri, 20 August 2010, ora 18:35

   

Guvernul nu modifica legea creditelor pentru populatie
Guvernul nu va modifica legislatia privind contractele de credit pentru populatie, intrucat nu incalca legile UE.

"Angajamentul de a nu fi aplicate retroactiv prevederile din OUG 50 privind creditele consumatorilor a fost pastrat in scrisoarea de intentie negociata cu FMI, dar Guvernul nu are niciun motiv sa modifice legislatia, pentru ca nu este vorba de retroactivitate.

Legislatia a primit avizul ca nu incalca nicio prevedere UE", au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Potrivit acestora, bancile vor fi obligate "cu siguranta" sa elimine comisionul de rambursare anticipata la creditele in derulare care au dobanzi variabile.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Oficiali ai Executivului au precizat, insa, ca daca ANPC va face propuneri punctuale de modificare s-ar putea decide unele schimbari, dar nu de substanta.

Directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat, joi, ca persoanele cu credite in derulare pot actiona in instanta bancile comerciale care nu opereaza modificarea dobanzilor.

Guvernul a aprobat, in iunie, Ordonanta de Urgenta 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori, pe baza unui proiect elaborat de ANPC, care transpune in legislatia locala o directiva europeana.

Printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ se afla eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila.
Ordonanta urmeaza sa fie aprobata in Parlament in luna septembrie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1410 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si cu dobanzile???

in 18.08.2010 arb a primit acordul anpc cu privire la modificarea dobanzilor bancare in functie de euribor la 21 iunie 2010.
avand in vedere ca euribor este la un minim istoric de 1 %, peste cativa ani sau luni se va ajunge la crestera dobanzilor.
unde este protectia consumatorilor?? de ce nu se ia in calcul euribor la data contractarii creditului
toata lumea vorbeste de comisionul de rambursare. cati clienti au bani derambursare anticipata?
bancile mizeaza pe faptul ca nu se mai pot face refinantari intrucat atat valoarea imobilelor cat si veniturile au scazut foarte mult iar cursurile au scazut f mult.
despre asta de ce nu se vorbeste ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor