Inca o banca din Romania anunta o solutie pentru romanii cu creditele in franci

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 15:59
4351 citiri
Inca o banca din Romania anunta o solutie pentru romanii cu creditele in franci

Millennium Bank a decis, vineri, sa reduca temporar dobanda la creditele in franci, o masura similara cu cea implementata de OTP Bank.

"Astfel, incepand de astazi, clientii pot beneficia de o reducere temporara cu 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la toate creditele contractate in franci elvetieni, pentru o perioada de trei luni, in baza unei solicitari scrise adresata oricarei sucursale a bancii Millennium, pȃna la data de 27 februarie 2015", se arata in comunicatul institutiei, remis Ziare.com.

Portofoliul de credite in moneda elvetiana al Millennium Bank Romȃnia este foarte redus, insa institutia a transmis ca analizeaza constant evolutia pietei si ca vrea sa-si asigure clientii ca va continua sa caute masuri de protectie pentru a-i ajuta in asemenea situatii neasteptate.

"In acest sens, ii invitam pe clientii nostri cu credite in franci elvetieni, in unitatile Millennium Bank, unde vom gasi cele mai bune solutii personalizate", a declarat Adrian Popa, director de Marketing si Comunicare la Millennium Bank.

OTP Bank a preluat Millennium

OTP Bank Romania, membra a OTP Group, a anuntat pe 8 ianuarie 2015 finalizarea achizitiei a 100% a actiunilor Millennium Bank Romania, in urma tranzactiei in valoare de 39 milioane de euro.

Ca urmare a achizitiei, cota de piata a OTP Bank Romania va ajunge la aproximativ 2%, iar banca rezultata in urma fuziunii va urca pe locul 13 in clasamentul bancilor prezente in tara noastra.

Millennium Bank Romania are aproximativ 80 de mii de clienti. Reteaua sa cuprinde 56 de unitati si 58 de ATM-uri, cu o concentrare ridicata in Bucuresti. Ca urmare a achizitiei, OTP Bank Romania va avea aproximativ 400 de mii de clienti si o retea de 140 de sucursale si 180 de ATM-uri.

OTP Bank are o oferta pentru clientii cu credite in franci

OTP Bank a anuntat ca, in urma unei analize care vizeaza istoricul clientului si conditiile actuale ale acestuia, va oferi o reducere temporara cu pana la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la creditele in franci cu dobanda variabila, pentru o perioada de trei luni.

Veste buna pentru romanii cu credite in franci la Volksbank: Banca ingheata cursul monedei elvetiene (Video)

OTP Bank Romania va analiza constant evolutia pietei si isi asigura clientii ca va continua sa gaseasca "masuri de protectie adaptate nevoilor reale ale acestora, pentru a-i sustine in asemenea situatii neasteptate".

Ce decizie a luat Piraeus Bank

Piraeus Bank a luat masuri in contextul crizei declansate de aprecierea brusca a francului elvetian, care afecteaza mii de romani cu credite in aceasta moneda.

"In contextul generat de decizia Bancii Centrale a Elvetiei, Piraeus Bank Romania va pune la dispozitia clientilor care detin credite in franci elvetieni solutii individuale, care impreuna cu ajustarea valorii indicelui LIBOR si cu avantajele fiscale asigurate de reglementarile in vigoare sa conduca la mentinerea ratelor lunare aferente creditelor CHF la un nivel apropiat celui din decembrie 2014", se arata in comunicatul bancii remis Ziare.com.

Piraeus Bank, solutii individuale pentru clientii cu credite in franci

Raiffeisen Bank a redus dobanda

Si Raiffeisen Bank a facut un anunt pe aceasta tema.

"Am hotarat sa scadem dobanda la aceste credite acum, desi termenul de resetare era la 30 iunie 2015, pentru ca nivelul ratelor lunare sa nu fie atat de afectat de majorarea cursului CHF. Este inca o modalitate a noastra de a sustine clientii in aceasta perioada dificila.

Cea mai eficienta modalitate de a sprijini clientii care au dificultati de plata a ratelor ramane insa restructurarea creditului, pe care o oferim de la caz la caz, inca din 2009", a spus Vladimir Kalinov, vicepresedintele diviziei Retail Banking de la Raiffeisen Bank, potrivit unui comunicat al bancii.

Institutia are aproximativ 8.800 de clienti cu credite in franci elvetieni, acestea fiind garantate cu proprietati imobiliare.

Criza francului elvetian: Raiffeisen Bank reduce dobanda

Volksbank ingheata cursul monedei elvetiene

Pe de alta parte, Volksbank a anuntat ca va ingheta cursul la care va fi platita rata la creditele in franci elvetieni la cotatia inregistrata la finalul anului trecut.

Astfel, Volksbank Romania a decis sa mentina pe o perioada de 3 luni (intre 20 ianuarie 2015 si 17 aprilie 2015) un curs valutar fix, de 3,8035 lei/unitate (cursul de schimb valabil la data de 31 decembrie 2014 in unitatile Volksbank), pentru platile urmatoarelor 3 rate lunare datorate de clienti.

Cursul oferit de Volksbank Romania este cu 17,5% sub cursul anuntat de BNR luni, 19 ianuarie 2015, de 4,4716 lei/unitate.

C.P.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...