Ziare.com

Noua tendinta pe piata bancara: Cardul de credit pentru refinantare

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 07:14

   

Noua tendinta pe piata bancara: Cardul de credit pentru refinantare
Refinantarea, alaturi de cardul de credit, a reprezentat miza bancilor in perioada crizei financiare. Cardurile de credit si descoperitul de cont (overdraft) au fost formele de imprumut cel mai facil de accesat, dar si cele mai scumpe.

Costurile ridicate, cuplate cu informarea redusa a utilizatorilor cu privire la modul de functionare a acestui produs, au adus rapid imprumutul pe card in fruntea topului creditelor restante.

Prin urmare, bancile si-au adaptat ofertele, lansand cardurile de credit pentru refinantarea unuia sau mai multor carduri deja existente sau a overdraftului.

Clientul care acceseaza un astfel de card in scopul refinantarii poate opta pentru achitarea datoriilor existente intr-un numar de rate care variaza de la o institutie la alta. Pe langa dobanda, noul card de credit poate fi insotit de o serie de costuri, precum comisionul de emitere si cel de administrare.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Astfel, clientii care opteaza pentru un card de credit de la Millennium Bank pot solicita activarea optiunii de a refinanta un card de credit vechi sau un overdraft, folosind functionalitatea plan de rate. Numarul de rate lunare variaza intre trei si 30. Cardul de credit pentru refinantare are o dobanda de 12%.

Banca ofera urmatorul exemplu de calcul: in cazul unui card de credit de pe care s-a folosit suma de 3.000 de lei si care are o dobanda anuala de 25% (o dobanda medie pe piata cardurilor de credit), daca un client plateste lunar suma minima de 5%, atunci acesta va achita integral creditul in 113 luni, iar dobanda totala pentru aceasta perioada va fi de 1.900 de lei, care se adauga la suma folosita initial.

Prin refinantare, rata lunara va fi de 116,24 lei, iar dobanda totala platita in cele 30 de luni va fi de 487 de lei, cu 75% mai putin decat in cazul anterior.

De asemenea, cardurile detinute la alte banci pot fi refinantate prin intermediul cardului de credit Bonus Card, oferit de Garanti Bank.

Clientii au posibilitatea de a rambursa pe cardul de cumparaturi debitul ce urmeaza a fi refinantat, prin intermediul unui plan de rambursare in 36 de rate fara dobanda sau de a opta pentru un discount de 10% din suma refinantata si o perioada de gratie de 6 luni.

Dobanda platita de clientii care nu ramburseaza integral sumele utilizate in perioada de gratie de pana la 50 de zile este fixa si are valoarea de 27,6%. Taxa anuala de administrare este de 40 de lei, iar la reinnoirea cardului de cumparaturi platiti o taxa de 15 lei.

Banca Comerciala Carpatica a lansat un produs similar, cardul de credit Visa Smart BCC, prevazut cu o linie de credit in limita a cel mult 10.000 de euro, echivalent lei.

Rata dobanzii se stabileste in functie de indicele Robor la 6 luni plus o marja fixa de 9,6%. Banca percepe un comision de emitere de 30 de lei si comision anual de administrare de 40 de lei. Potrivit calculelor bancii, la un imprumut de 10.000 de lei pe 12 luni, valoarea totala platibila este de 12.223 de lei. A fost luata in calcul valoarea Robor la 6 luni din data de 30 decembrie 2011.

Tot mai multi romani cu credite au apelat in ultimii ani la refinantare, conform unui studiu publicat recent de compania KRUK International.

"15% dintre romani sustin ca au luat un credit pentru a acoperi unul vechi, 25% au acumulat datorii in 2011 si 6% au intrat in contact cu o firma de colectare creante sau cu un departament specializat in acest sens din cadrul unei companii", se precizeaza in studiu.

Multe carduri de credit au fost inchise prin intermediul unui credit de consum, insa, in conditiile in care noul regulament al BNR privind creditele pentru consumatori limiteaza considerabil accesul la acest tip imprumut, bancile reiau promovarea intensa a cardurilor de credit.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5825 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bancile nu se mai bucura de increderea oamenilor

Au dovedit ca se comporta josnic in lacomia lor .
Au ademenit oamenii cu contracte sa-si cumpere case , le-au luat banii de avans si i-au dat afara din case .

Nu se uita asta asa usor !

Nu au decat sa dea faliment cu totii , sa se reintroduca cartelele si punctele.

 

Completare la ce va spuneam mai sus ,

bancherii huzuresc pe nenorocirea alora care stau de vorba cu ei -- ca altfel de unde sa ia banii ?

"Bancherii de pe Wall Street nu ies in pierdere: bonusurile scad, dar cresc salariile"

http://www.ziare.com/bani/banci/bancherii-de-pe-wall-street-nu-ies-in-pierdere-bonusurile-scad-dar-cresc-salariile-1159911

 

Sa cauta prost.i!

Asta-i noua tendinta!Se cauta fraieri noi care,desi sint boschetari,se indatoreaza toata viata la o banca de securisti(Carpatica,Banca romaneasca,millenium,etc-vezi ce s-a intimplat cu bancorex,columna,albina,banca religiilor).Desi se naste un fraier in fiecare minut,nu are si bani.ma bucur nespus ca au luat teapa deoarece,din cauza lor,au crescut preturile in asa hal.ba fratilor,nu merita sa investesti bani intr-un oras de cacao,intr-o tara de cacao!lumea e mare,poate locuiesti in alta parte,unde nu te fura toti nenorocitii,unde nu cresti tigani si ciini pe banii si nervii tai,unde nu platesti ca b.oul impozite peste impozite,ca in final sa nu ai parte de asigurari sociale,de nimic!

 

cardul de credit cu refinantare

este o forma de prelungire sinae diae a datoriilor, ingrosate de dobanzi grele ; o forma de aservire pe lung termen a clientului si de stoarcerea la nesfarsit a dobanzilor. S-a practicat pe scara destul de mare si-n Franta, acum putini mai folosesc acest tip de credit. Unii s-au trezit la timp si au facut cum au putut sa achite totul inainte de a se ineca definitiv, altii au ajuns pe lista datornicilor si au fost salvati prin punerea sub o forma de tutela, datoria fiind achitata de Banca Frantei si apoi recuperata moderat pe timpul tutelei. Nu cunosc niciun caz in care cardul cu refinantare sa fi fost benefic consumatorului.

 

Asa este;

Mai bine puneti banii la saltea din nou. Cel putin stiti ca nu sunteti inatorat; sclavi, ori colonie!

 

Sunteti in căutarea pentru un imprumut?

Sunteti in căutarea pentru un imprumut? Ai locul potrivit pentru dumneavoastră solutii de imprumut chiar aici! Global Finance limited da imprumuturi pentru companii si persoane fizice la o rată a dobanzii scăzută si la preturi accesibile de 3,2 %. Va rugam sa ne contactati prin e-mail astăzi prin michelsusan561@gmail.com. www.eglobalfinance.com

 

Sunteti in căutarea pentru un imprumut?

Sunteti in căutarea pentru un imprumut? Ai locul potrivit pentru dumneavoastră solutii de imprumut chiar aici! Global Finance limited da imprumuturi pentru companii si persoane fizice la o rată a dobanzii scăzută si la preturi accesibile de 3,2 %. Va rugam sa ne contactati prin e-mail astăzi prin michelsusan561@gmail.com. www.eglobalfinance.com

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor