O banca din Romania acorda microintreprinderilor imprumuturi de 22 de milioane de euro

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 16:06
4564 citiri
O banca din Romania acorda microintreprinderilor imprumuturi de 22 de milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Libra Internet Bank va acorda microintreprinderilor imprumuturi in valoare totala de 22 milioane de euro, in cadrul unui program cu fonduri UE.

In acest sens, banca a semnat un acord de garantare cu Fondul European de Investitii, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Imprumuturile vor fi acordate prin Programul european pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala (EaSI).

"Ne bucura extinderea acordului cu Fondul European de Investitii si pentru programul EaSI, data fiind experienta deja acumulata in anii anteriori pentru programele COSME si PROGRESS Microfinance. Microintreprinderile reprezinta un segment important pentru Libra Internet Bank si ne dorim sa dezvoltam in continuare produse de finantare si garantare accesibile, in acord cu nevoile acestora", a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.

Programul EaSi va facilita o crestere a volumului de imprumuturi acordate solicitantilor de catre Libra Internet Bank, oferindu-le o serie de beneficii, precum rapiditate in analiza si aprobarea dosarului, arata reprezentantii bancii.

Doritorii pot accesa un credit de maximum 25.000 de euro, iar durata contractului poate fi de cel mult sase ani.

Pentru a obtine un astfel de imprumut, solicitantul trebuie sa indeplineasca conditiile de incadrare la microintreprindere, adica sa aiba mai putin de 10 angajati si o cifra de afaceri anuala mai mica de 2 milioane de euro, iar rambursarea se face conform unui grafic, potrivit informatiilor prezentate la o conferinta de presa.

Accesarea unui credit prin acest program are cateva beneficii importante. In primul rand, spre deosebire de instrumentele de garantare puse la dispozitie de stat - precum Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), care presupune niste costuri - garantia oferita de Fondul European de Investitii e gratuita.

De asemenea, dobanda oferita de Libra Internet Bank e preferentiala, adica e cu 1% mai mica decat in cazul in care creditul ar fi dat in conditii similare, dar fara garantia europeana.

Printre domeniile vizate de acest program se numara agricultura si profesiile liberale.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Libra imprumuturi microintreprinderi, #imprumuturi microintreprinderi , #credit