O familie din Constanta a castigat un proces cu o banca: Rata a scazut de patru ori

Joi, 26 Iunie 2014, ora 22:51
5473 citiri
O familie din Constanta a castigat un proces cu o banca: Rata a scazut de patru ori

O familie din Constanta a castigat un proces important cu o banca, pe tema clauzelor abuzive la contractele de credit.

Sotii Posedaru au imprumutat in 2007 suma de 97.300 de euro de la o institutie de credite, pentru a cumpara o locuinta in localitatea Valu lui Traian, potrivit cugetliber.ro.

Insa ei s-au trezit ca imobilul nu avea fundatie, asa ca i-au dat in judecata pe cei care i-au inselat.

Mai mult, cuplul a avut probleme si cu banca de la care a luat banii, deoarece clauzele abuzive au majorat semnificativ ratele de-a lungul anilor.

"Curtea de Apel a transat definitiv, vinerea trecuta, situatia clauzelor abuzive din contractul de credit. Este prima si singura hotarare definitiva la Constanta in care dobanda curenta variabila va fi stabilita in raport de indicele de referinta EURIBOR + marja fixa", a spus avocatul Florin Bobesi, conform sursei citate.

Familia Posedaru a actionat banca in instanta, deoarece a considerat ca comisionul lunar de administrare, in valoare de 48,65 euro, reprezentand 0,05% din valoarea creditului contractat, este abuziv si trebuie eliminat.

De asemenea, ei au mai contestat si clauza prin care banca poate modifica dobanda fara consimtamantul imprumutatului, in functie de costul resurselor de creditare.

Avand in vedere ca cei doi soti au castigat procesul, rata lunara pe care o vor plati in urmatorii 20 de ani va fi de circa 200 de euro, fata de 945 de euro, cat achitau pana acum.

"Cu siguranta ca aceasta hotarare definitiva pronuntata de Curtea de Apel Constanta va constitui un reper important pentru solutiile ce se acorda in celelalte dosare aflate spre solutionare pe rolul instantelor de judecata constantene si nu numai", a subliniat avocatul Florin Bobesi, conform sursei citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#proces banca Constanta, #proves banca castigat , #credit