Petru Filip: Credite de la CEC, fara garantii, pentru reabilitarea termica a blocurilor

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 10:48
1789 citiri

Senatorul PD-L Petru Filip a precizat, sambata, la Oradea, ca asociatiile de proprietari au posibilitatea de a solicita un credit de la CEC, cu garantii guvernamentale 100%, pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuit.

"Pentru reabilitarea blocurilor de locuit, asociatia de proprietari poate sa ia credit de la CEC, cu garantii guvernamentale 100%, dobanda fiind subventionata integral de stat. Fiind garantie guvernamentala fata de CEC, asociatia de locatari este degrevata practic de apasarea garantiilor. Oamenii nu mai sunt obligati astfel sa-si ipotecheze apartamentele", a declarat senatorul Petru Filip, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, creditul poate avea ca destinatii izolarea termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie performanta energetic, termohidroizolarea, termoizolarea planseului peste subsol, repararea, inlocuirea instalatiei de distributie a agentului termic, repararea/achizitionarea unui montaj centrala termica de bloc, scara, respectiv a centralei termice aferente locuintei unifamiliale, precum si instalatiile aferente, introducerea unor sisteme alternative pentru asigurarea partiala/totala a energiei pentru apa calda, consum, iluminare sau incalzire.

Perioada maxima a creditarii este de 60 de luni, valoarea fiind maximum 90% din devizul de executare a lucrarilor, dar nu mai mult decat urmatoarele plafoane: 1.850 de euro pe camera de locuit, echivalent in lei inclusiv TVA, 7.400 de euro, echivalent in lei inclusiv TVA, pentru finantarile solicitate de persoanele fizice.

In ceea ce priveste contributia proprie, aceasta este de minimum 10% din valoarea de executie din devizul general. Potrivit senatorului, perioada de tragere este de maximum 6 luni calendaristice, rambursarea, in rate lunare egale si consecutive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#credite reabilitare termica, #imprumuturi CEC reabilitare termica , #credit