Posta Romana a respins singura oferta pentru creditul de 20 de milioane euro

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 20:30
1525 citiri
Posta Romana a respins singura oferta pentru creditul de 20 de milioane euro
Foto: ZF

Compania Posta Romana, aflata sub autoritatea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, care intentiona sa ia un credit de 20 milioane euro, a respins singura oferta, depusa de BancPost, considerand-o "neconforma", potrivit datelor transmise de companie.

"In urma evaluarii candidaturilor depuse, au fost selectate pentru etapa a doua a procedurii BancPost si Piraeus Bank Romania. Ca urmare a faptului ca Piraeus Bank Romania nu a mai depus oferta pentru cea de-a doua etapa a procedurii de atribuire, BancPost a ramas singurul ofertant. In urma analizarii ofertei depuse de societatea bancara, comisia de evaluare din cadrul Posta Romana a respins oferta ca fiind una neconforma si a hotarat anularea procedurii", a informat Posta Romana.

Potrivit reprezentantilor companiei de stat, pana la 5 iulie nu a fost primita nicio contestatie privind rezultatul procedurii, urmand a se transmite Sistemului Electronic de Achizitii Publice informatiile referitoare la motivele anularii atribuirii contractului de achizitie publica.

Cele sase banci care au depus initial oferte pentru a imprumuta Posta Romana cu 20 de milioane de euro au fost Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, CEC Bank, BancPost, Banca Transilvania si Piraeus Bank Romania.

Posta Romana intentiona sa contracteze un credit in valoare de aproximativ 20 milioane de euro in vederea achizitionarii de echipamente de tiparire, anvelopare si francare.

La nivelul anului trecut, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei. Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de afacerile realizate in 2008, de 1,4 miliarde lei.

Posta Romana are peste 36.000 angajati. Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale avand drept actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75% din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din pachetul de actiuni).

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#credit Posta Romana, #oferta credit BancPost , #credit
Comentarii
Poza Gonzagues
Gonzagues
rank 5
Parcă Vântu voia să fure Poșta după minciunile mincinosului găo Zeus-debilus macabrus zis Talpa Iadului portocaliu.