Razboi cu bancile: A obtinut in instanta reducerea dobanzii la jumatate

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 11:08
2208 citiri
Razboi cu bancile: A obtinut in instanta reducerea dobanzii la jumatate
Foto: Arhiva

Un bucurestean a castigat in instanta reducerea dobanzii la credit la jumatate, dupa ce banca a crescut nejustificat costurile.

In 2008, barbatul a luat un imprumut de 100.000 de franci elvetieni, pe o perioada de 30 de ani, pentru achizitionarea unei locuinte.

Dupa patru luni, banca a decis sa ii creasca dobanda, de la 5,99%, la 6,99%, in ciuda faptului ca indicele de referinta a scazut constant, informeaza Realitatea Tv.

Dupa ce a facut mai multe plangeri in care a cerut bancii sa micsoreze dobanda, barbatul a decis sa se adreseze instantei, iar judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat ca banca nu poate modifica marja convenita in contractul de creditare, fara acordul ambelor parti.

Bucuresteanul isi va recupera bani, iar sumele platite abuziv in plus se vor considera rate achitate.

In fata instantei, reprezentantii bancii au invocat in apararea lor Ordonanta de Urgenta 50/2010 care spune ca "nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale e considerata acceptare tacita".

Clauzele abuzive, scoase din contractele de credit - vezi reactia BNR

Guvernul a decis ca de la 1 octombrie, clauzele abuzive din contractele de credit pot fi scoase daca instanta suprema considera ca acestea incalca drepturile clientilor.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#banca reducere dobanda jumatate, #instanta reducere dobanda jumatate, #bucurestean reducere dobanda, #reducere dobanda banci , #credit