Refinantarea la promotie - vezi noua oferta a bancilor

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 17 Martie 2011, ora 07:50
6078 citiri
Refinantarea la promotie - vezi noua oferta a bancilor
Foto: webwombat.com.au

Pentru ca romanii nu se mai avanta sa isi faca imprumuturi noi, solutia pe care o ofera acum bancile este refinantarea - o metoda buna de a micsora rata, in conditii contractuale ceva mai avantajoase.

In ultimele zile, mai multe banci au iesit pe piata cu oferte de refinantare, atat in lei cat si in euro, in speranta ca vor atrage clientii altor banci. Ultima care a lansat un astfel de credit de refinantare, in lei, este CEC Bank care are o campanie promotionala pana pe data de 31 mai.

Creditul de refinantare garantat cu ipoteca ofera clientilor o perioada de creditare extinsa pana la 35 ani, comparativ cu perioada anterioara de maximum 30 ani. Totodata, comisionul lunar de administrare a creditului va fi 0% in primul an, iar pentru cel de-al doilea an va fi redus la jumatate fata de standard, acesta avand valoarea de 0,05%, respectiv 0,02% pentru clientii care primesc salariul in cont deschis la CEC Bank, in baza unor conventii.

Perioada de gratie pentru acest credit se poate intinde pe durata a 12 luni. Mai exista si un comision unic de 400 de lei. Un alt avantaj consta in plata pe jumatate din onorariul notarial ocazionat de constituirea ipotecii, respectiv a notarii acesteia in Cartea Funciara. Noile dobanzi practicate de banca pentru creditele ce fac obiectul campaniei sunt de 6,9% - fixa in primul an si apoi Robor 3M plus 3%.

Millennium Bank ofera doua tipuri de produse

Prima optiune Millennium Bank pentru refinantare este creditul ipotecar, ce se adreseaza clientilor care doresc sa-si refinanteze creditul actual pentru a-si reduce cheltuielile lunare cu rata. Imprumutul poate fi acordat pe 30 de ani si finanteaza pana la 90% din valoarea garantiei. Dobanda este variabila si calculata in functie de Euribor/Robor la trei luni plus o marja incepand de la 5%.

A doua optiune este un imprumut de nevoi personale cu ipoteca. Dobanda variabila a creditului este formata din Euribor/Robor la trei luni plus o marja incepand de la 5,5%. Creditul poate fi acordat pe 30 de ani si finanteaza pana la 75% din valoarea ipotecii.

Ambele optiuni de refinantare beneficiaza de comision de analiza zero pana la finalul lunii iunie 2011. Valorile marjelor aplicate celor doua tipuri de credite depind de valoarea avansului si de optiunea clientilor de a-si transfera veniturile la banca. Clientii beneficiaza de asigurare de viata gratuita si de zero comision de administrare.

Emporiki, la concurenta cu Millennium

Emporiki are si ea oferte pentru refinantari valabile pana la finele lunii viitoare. Astfel ca, pentru creditele ipotecare, cu virare de venit, dobanda este de 4,5% plus Euribor la 3M. In schimb, pentru imprumuturile de nevoi personale cu ipoteca dobanda este formata din Euribor la trei luni plus o marja de 5,5%.

Banca are pe site-ul companiei si un exemplu de calcul pentru o rata. Astfel, in cazul unui credit ipotecar de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, va fi de 227 de euro, la un DAE de 5,90%, iar pana la final veti fi returnat peste 81.000 euro.

Creditul Bravo de la Bancpost

Banca se lauda cu faptul ca, odata refinantat, creditul actual de nevoi personale, veti avea o rata mai mica cu pana la 30%. Pentru un imprumut in lei, puteti solicita o refinantare de pana la 35.000 de lei, la o dobanda de 9,1 % (Robor la 3 luni + marja fixa de 2,52%). DAE in acest caz va fi de 14,94%, iar dobanda penalizatoare de 25%.

Pentru un credit in euro puteti accesa maxim 10.000 de euro la o dobanda de 7% (Euribor la 3 luni + marja fixa de 6%). Comisionul pentru eliberarea acordului de refinantare va va costa 100 de lei, iar dobanda penalizatoare va fi de 20%.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#refinantare promotii banci, #credite ipotecare imobiliare, #dobanda rata DAE , #credit