Ziare.com

Restantele de peste 90 de zile, la nivel maxim istoric

Luni, 25 Iulie 2011, ora 16:28

   

Restantele de peste 90 de zile, la nivel maxim istoric
Restantele de peste 90 de zile acumulate de romani au atins un nou maxim istoric, de 4,5 miliarde de lei, in luni mai, potrivit datelor Biroului de Credit.

Astfel, s-a inregistrat o crestere de 4 procente, comparativ cu luna precedenta, se arata intr-un raport publicat de Banca Nationala a Romaniei.

In luna mai, 7.042 de persoane au devenit restantieri, sumele cu intarzieri mai mari de 30 de zile urcand cu 225 de milioane de lei. De altfel, in primele cinci luni ale anului, peste 728.000 de persoane aveau restante de peste 30 de zile in valoare de 6,45 miliarde de lei. Din aceasta suma, 3 miliarde de lei au reprezentat restantele la creditele in moneda nationala, in timp ce echivalentul a 2,36 de miliarde de lei erau intarzieri la plata ratelor pentru imprumuturile contractate in euro.

In plus, la categoria "alte monede", unde intra si imprumuturile in franci elvetieni, restantele au depasit, pentru prima data, un miliard de lei, ajungand la 1,05 miliarde de lei, cu 100 de milioane de lei peste nivelul din aprilie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De asemenea, si restantele de cel putin o zi, in valuta, s-au majorat cu 4,7 procente, ajungand la echivalentul a 10 miliarde de lei. Pentru lei, cresterea a fost de numai 0,4 la suta.

Soldul creditelor in valuta, la sfarsitul lunii mai, a fost de 130,82 de miliarde de lei, in crestere cu 2 procente fata de luna anterioara. In schimb, in moneda nationala, cifra a ramas similara lunii aprilie, de 78,49 de miliarde de lei.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1128 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incet, dar sigur

Romania se scufunda tot mai adanc in criza.

 

Termen suportabil,nimic grav, Bancile stiu astea si nu se agita !

Ce ni se comunica sunt doar niste indicatori si nu o problema.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor