Restantele populatiei la credite au crescut cu 6,8 la suta in octombrie

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 11:30
1087 citiri
Restantele populatiei la credite au crescut cu 6,8 la suta in octombrie
Foto: ArhivaFoto.ro

Restantele populatiei au ajuns la nivelul de 1,26 de miliarde de euro, in luna octombrie, fiind o crestere de 6,8 la suta in comparatie cu luna anterioara, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

In lei, cresterea este de 6,5 la suta, ajungandu-se la o valoare de 5,37 de miliarde de lei. Potrivit analistilor, un impact l-au avut deprecierea cursului de shcimb, precum si faptul ca din ce in ce mai multi oameni au intrat in incapacitate de plata a creditelor imobiliare sau ipotecare, relateaza Ziarul Financiar.

De altfel, cresterea restantei medii s-a dublat de la 2.400 de lei, la jumatatea anului trecut, la 4.900 de lei, in luna octombrie.

Intarzierile la plata imprumuturilor in lei reprezinta mai mult de jumatate din restantele totale, valoarea acestora ajungand la 2,8 miliarde de lei, la sfarsitul lunii octombrie. Pe de alta parte, restantele la creditele in dolari au scazut, ajungand la 14,4 milioane de lei.

Intarizierile mai mari de 90 de zile se ridicau la 3,97 de miliarde de lei, in timp ce intarzierile cuprinse intre 31 si 60 de zile erau de 80 de milioane de lei, in luna octombrie, iar cele intre 61 si 90 de zile ajungeau la 98 de milioane de lei.

Potrivit analistului Dragos Cabat, portofoliile de credit ale bancilor nu se vor imbunatati pana cand economia nu va iesi din recesiune, insa va exista o perioada de 3 - 6 luni de la reluarea cresterii economice si atingerea varfului creditelor neperformante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#restante credite octombrie, #plata rate credite , #credit