Ziare.com

Restantele romanilor la banci se ridica la peste 10 miliarde de lei

Joi, 06 Mai 2010, ora 08:36

   

Restantele romanilor la banci se ridica la peste 10 miliarde de lei
Restantele de peste 90 de zile la creditele mai mari de 20.000 de lei acordate de banci au crescut cu 32,5% in primul trimestru, la 7,1 miliarde lei, majorandu-si ponderea in totalul obligatiilor neachitate la timp cu doua puncte procentuale, la peste 70%, potrivit datelor BNR.

Comparativ cu februarie, restantele de peste 90 de zile la imprumuturile si angajamentele de peste 20.000 de lei asumate de institutiile de credit erau la finele lunii martie mai mari cu 11,27%, de la 6,4 miliarde lei, potrivit datelor Centralei Riscurilor Bancare (CRB) din cadrul BNR, citate de Curentul.

Totalul sumelor restante era la finele lunii martie de 10,08 miliarde lei, cu 7,1% peste nivelul din februarie si cu 28,6% mai mare decat la sfarsitul anului trecut.

Ponderea sumelor restante in totalul datoriilor a urcat in primul trimestru de la 3,46% la 4,49%, in conditiile in care creditele acordate si angajamente asumate de institutiile de credit, cu valori de peste 20.000 de lei, au avansat cu doar 0,64%, la 254,3 miliarde de lei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste mai multe despre credite restante romani romani credite
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 702 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

legea compensari

diferenta dintre depunerile la banci ale celor care au furat mult intr-un stat si restantele celor care au imprumutat de la banci este egala cu plata asistatilor sociali si cu cheltuielie nejustificate ale celor care conduc statul la un moment dat !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor