Ziare.com

Romanii, afundati in datorii: Cu cat au crescut restantele la credite in august

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 16:02

   

Romanii, afundati in datorii: Cu cat au crescut restantele la credite in august
Romanii au din ce in ce mai multe datorii la banci, avand in vedere ca, in august, restantele la credite au crescut usor.

Mai exact, acestea au avansat cu 0,8% fata de luna precedenta, totalizand 27 miliarde de lei, potrivit datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

De asemenea, ponderea restantelor la credite in totalul imprumuturilor a ajuns la 11,7%.

La finalul lunii iulie, soldul restantelor ajunsese la 26,79 miliarde de lei, iar ponderea lor in totalul imprumuturilor a fost de 11,4%. La sfarsitul anului trecut, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 9,5%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Soldul restantelor la imprumuturile in moneda nationala era in august de 10,64 miliarde de lei, adica 12,7% din totalul imprumuturilor in lei, iar soldul restantelor la creditele in valuta echivala cu 16,36 miliarde de lei (11,2% din totalul imprumuturilor in valuta).

Soldul creditelor populatiei si agentilor economici se cifra la sfarsitul lunii iulie la 230,37 miliarde de lei, fata de 234,11 miliarde de lei la sfarsitul lunii iulie.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu este foarte grav

Bancile si-au calculat profiturile cu 10% risc de nerambursare. Deci este doar 1,7%.
Grav este ca, datorita grijii guvernantilor, poporul o duce din ce in ce mai prost.

 

ia sa auzim

Nu cumva 80-90% sunt ale politicienilor.Te apuca durerea de cap cand le citesti declaratia de avere si constati ca ei au imprumuturi de milioane de euro pe cate 20-30 de ani pe cand un biet roman si-o luat un frigider ,un aragaz sau un televizor dar.......generalizam.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor