Romanii s-au imprumutat mai putin si au economist mai mult, in noiembrie

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 16:18
835 citiri
Romanii s-au imprumutat mai putin si au economist mai mult, in noiembrie
Foto: Arhiva

Romanii s-au imprumutat cu 2,5 la suta mai putin, in lei, pana in noiembrie 2011, comparativ cu perioada similara de anul trecut, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

In schimb, creditele companiilor s-au majorat cu 13,2 procente, se arata intr-un raport al bancii centrale.

In total, soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit in lei s-a majorat cu 5,8 la suta, pana la 81,52 de miliarde de lei, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2011.

In acelasi timp, soldul creditului neguvernamental acordat in evaluta a urcat cu 8,7 la suta, pe fondul cresterii cu 11,9 la suta a creditelor pentru persoane juridice si cu 5,6% pentru populatie, totalul ajungand la echivalentul a 142,28 de miliarde de lei.

Creditul guvernamental s-a majorat, in luna noiembrie, cu 12,7% fata de perioada similara de anul trecut, pana la 65,67 de miliarde de lei.

In perioada mentionata, depozitele persoanelor fizice in lei au inregistrat o crestere de 12,8 procente, pana la 70 de miliarde de lei, iar ale companiilor de 7,2%, pana la 49,2 miliarde de lei.

In cazul depozitelor in valuta, acestea au scazut, in total, cu 3,3 procente, ajungand la nivelul de 61,98 de miliarde de lei, cele ale persoanelor fizice reprezentand putin peste 40 de miliarde, iar cele ale firmelor aproximativ 21,1 miliarde de lei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#credite persoane fizice, #depozite persoane fizice, #credite firme , #credit