Ziare.com

Seful Comisiei Buget-Finante: Marti discutam Ordonanta 50 si e posibil sa o avizam

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 13:56

   

Seful Comisiei Buget-Finante: Marti discutam Ordonanta 50 si e posibil sa o avizam
Comisia de Buget-Finante si Banci va dezbate ordonanta 50 privind creditele cel mai probabul marti si e posibil sa emita si un aviz pana la sfarsitul zilei, a declarat presedintele comisiei, Viorel Stefan (PSD).

"Scopul nostru este sa clarificam OUG 50 si sa nu mai existe niciun fel de formulari de o maniera ambigua, astfel incat, acest act normativ sa nu te mai trimita la instanta ca sa poti sa-l citesti", a spus Viorel Stefan pentru InCont.ro.

Social-democratul a precizat ca joi a fost ultima zi in care se mai puteau depune amendamente si este posibil sa fie peste 100 de propuneri noi de modificare trimise de bancheri si institutiile financiare. El vrea sa rezolve mai intai "chestiunile care genereaza dispute".

"Pentru ca miercuri, pe 27, se citeste motiunea, o sa incepem cel mai probabil discutiile pe amendamente marti la orele 14:00 si daca rezvolvam cele cateva probleme spinoase: marje, comisioane si dobanzi, pana seara, putem termina", a explicat Viorel Stefan.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Presedintele Traian Basescu declara recent ca Ordonanta 50 este corecta, dar are probleme de claritate, ceea ce a permis bancilor o interpretare in favoarea lor.

"Actualul pachet legislativ, ordonanta, asa cu ea a fost emisa, este corecta, inteleg ca totusi in comisie se depun amendamente de o parte si de alta. Va trebui sa vad ce ajunge la mine. Ordonanta, dupa parerea mea, a fost corecta, daca a pacatuit prin ceva, printr-o oarecare lipsa de claritate, ceea ce a permis bancilor o interpretare in favoarea lor, iar acest lucru trebuie corectat", a apreciat seful statului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1137 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor