Sperante pentru cei cu credite in euro: rate mai mici in curand

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 13:35

   

Sperante pentru cei cu credite in euro: rate mai mici in curand
Banca Centrala Europeana (BCE) a decis reducerea ratei dobanzii de politica monetara la 1% de la 1,25%, pe fondul degradarii situatiei din zona euro. Indirect, decizia institutiei europene poate aduce o ameliorare a situatiei romanilor cu credite in euro cu dobanda variabila. Masura va intra in vigoare incepand cu 14 decembrie.

BCE majorase dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale in aprilie 2011, dupa ce incepand cu mai 2009, un alt moment de varf al crizei economice si financiare, dobanda s-a aflat la nivelul minim de 1%. Ulterior, BCE a operat o noua majorare in iulie, de 0,25 puncte, dar a redus din nou dobanda la 1,25% in noiembrie, ca urmare a agravarii crizei datoriilor suverane din zona euro.

Nivelul dobanzii stabilite de BCE determina nivelul dobanzilor de pe piata interbancara europeana, influentand, in consecinta, dobanzile creditelor pe care bancile comerciale le acorda propriilor clienti. Media dobanzilor la care institutiile europene isi acorda imprumuturi este reprezentata de indicatorul Euribor (Euro Interbank Offered Rate).

Cu cat vor scadea ratele?

Citeste mai multe despre Sperante pentru imprumutatii in euro: rate mai mici in curand pe efin.ro


Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor