Start la cumparaturile de Craciun? Vezi cele mai bune credite de nevoi personale

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 07:30
2480 citiri
Start la cumparaturile de Craciun? Vezi cele mai bune credite de nevoi personale

Magazinele deja au inceput campania de "stimulare" a cumparaturilor pentru Sarbatorile de iarna, iar achizitia unor cadouri inainte de luna decembrie s-ar putea dovedi o idee buna, mai ales daca ne scapa de aglomeratia specifica.

Pe de alta parte, promotiile se lasa, inca, asteptate. Totusi, daca doriti sa incepeti cumparaturile, bancile pun la dispozitie multe credite de nevoi personale.

Ziare.com va prezinta cele mai bune oferte pentru un credit de acest gen in valoare de 10.000 de lei, in functie de suma pe care va trebui sa o rambursati pana la finalul unei perioade de cinci ani:

BRD are, in prezent, cea mai buna oferta, din punctul de vedere al sumei totale pe care va trebui sa o rambursati, potrivit Conso.ro. Astfel, pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei, la sfarsitul perioadei veti fi returnat bancii 13.598,9 lei.

Creditul de nevoi personale Expresso de la BRD vine cu dobanda anuala efectiva (DAE) de 14,20 la suta si o prima rata de 240,4 lei. Rata dobanzii este fixa, de 7,5 la suta, si exista doua comisioane: de administrare, in valoare de 0,4 la suta/luna la sold, si de rambursare anticipata, in cazul in care optati pentru acest lucru, de 0,5 la suta, in ultimul an, respectiv 1% in rest. Pentru a va califica pentru obtinerea acestui credit aveti nevoie de venituri minime lunare de 742,9 lei.

Putin mai mult, si anume 13.627,3 lei, ar trebui sa rambursati in cazul contractarii unui credit similar de la Banca Transilvania. La aceasta banca, rata dobanzii este variabila, in functie de dobanda Robor la 6 luni, la care se adauga 6,15 la suta, pentru creditul Practic BT - cu virare salariu.

Prima rata va fi de 227,1 lei, iar DAE este de 13,72 la suta, in timp ce venitul minim de care aveti nevoie este de 717,3 lei. Banca nu va cere nici un comision, insa, in urma analizei dosarului, va poate solicita prezentarea unui girant.

Fara virarea salariului, suma de rambursat se ridica la 13.704,1 lei, iar la dobanda se adauda, pe langa nivelul Robor, mai mult decat in primul caz, si anumte 6,4 la suta. In plus, trebuie sa aveti si venituri usor mai ridicate, de 719,9 lei pe luna.

La RBS aveti nevoie de venituri lunare de 697,6 lei si trebuie sa aveti minimum 21 de ani, pentru a putea contracta creditul de nevoi personale Partener, cu virare venit. La obtinerea creditului veti plati un comision de 590 de lei, DAE este de 15,05 la suta, iar prima rata este de 217,4 lei.

Rata dobanzii este fixa timp de un an, de 11%, ulterior variind in functie de Robor la 6 luni, plus 5 procente. Banca va opreste si asigurare de viata si somaj, de 5,9 la suta din suma solicitata.

La sfarsitul perioadei de rambusare, veti fi platit bancii 13.761,4 lei, iar, daca platiti anticipat, veti suporta un comision de 1%, in primul an.

CEC Bank va ofera o perioada de gratie de 12 luni, pentru perioade de creditare de peste un an, pentru imprumutul de nevoie personale cu asigurare de viata si somaj, care este gratuita.

Rata dobanzii, de 10,11 la suta, este variabila, in functie de Robor la 3 luni, plus 3,9 procente, si exista un comision de administrare de 0,3 la suta/luna la sold.

Dobanda anuala efectiva este de 14,61 la suta, prima rata ridicandu-se la 243 de lei. In total, veti avea de rambursat 13.770,9 lei.

Potrivit estimarilor, pentru a putea obtine acest credit trebuie sa aveti venituri de 748,6 lei pe luna.

Ultima banca la care suma de rambursat este sub 14.000 de lei - mai exact, 13.898,8 lei - este Carpatica. Acest credit nevoi personale are inclusa asigurarea de viata si somaj, iar banca nu percepe nici un comision.

Rata dobanzii fluctueaza in functie de Robor la 6 luni, plus 7,16 la suta, iar DAE este de 14,75 de procente.

Citeste si:
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției: „Starea de alertă este la fel de importantă ca şi nevoia drepturilor şi libertăţilor”
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituției: „Starea de alertă este la fel de importantă ca şi nevoia drepturilor şi libertăţilor”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, 6 decembrie, că va lua toate măsurile necesare pentru ca România să treacă prin această criză provocată de pandemia de COVID-19. De asemenea, cu...